Kertes társasházi lakások 6 előnye

Kertes társasházi lakások  6 előnye

Tavasszal és nyáron felerősödik bennünk a természet, a kert utáni vágy. Egy kellemes tájolású terasz vagy erkély könnyedén a lakásunkba varázsolhatja a tavaszt, de talán még jobb érzés  munka után úgy hazaérkezni, hogy akár a saját kertünkben is leülhetünk, vagy gyönyörűen virágzó fák, virágágyások látványára ébredhetünk. Az utóbbi évek parkfoglalási, közösségi kert mozgalma is jól bizonyítja, hogy ez a vágy nagyon sokunkban erős és ez az igény azokban is felmerül, akik nem tudnak vagy szeretnének családi házban lakni, de szívesen élveznék a kert örömeit, a saját játszótér, virágágyás, piknikező előnyit. Számukra a tökéletes megoldás a kertes társasház. Azt, hogy milyen előnyökkel jár, néhány általunk ajánlott lakással is bizonyítjuk.

eladó-lakás-budapest-törökvész-10.jpg

1.Kicsi lakóközösség

A lakásösztönzők (CSOK-kal, 5%-os áfa) hatására elindult, teremgarázsokkal, korszerű fűtési, világítási, építészeti megoldásokkal jellemezhető lakóingatlan-beruházásokat egyre inkább befolyásolja a beruházók profitorientáltsága. Sajnos ezeket az épületeket nem egyszer 8-10 szintesre tervezik, építik, lecsökken az épületek közötti távolság és akár 60-80-200 lakás is kialakításra kerülhet egy-egy lakótömbben. Ezzel szemben, a 25-30-40-50 évvel ezelőtt épült kertes társasházak lakóközössége sokkal kisebb, sokkal intimebb.  A 6-8-10 lakásos, maximum 4 szintes épületek a jellemzőek, de akad közöttük 2 lakásos is, mint ez az utólagos emeletráépítéssel kialakított kétlakásos társasház Gazdagrét és Hosszúrét határán.

2 lakásos, 3 szintes társasház eladó Gazdagrét-Hosszúrét határán

Két lakásként, vagy iroda + lakásként is használható 2004-ben épült társasház Gazdagrét és Hosszúrét határán.

836
131,3mFt

2. Kertészet feladatait nem egyedül kell megoldani

Azon  lakóházak esetében, amelyeket park vesz körül, a kertészeti feladatokat több-kevesebb sikerrel az önkormányzatok látják el. Így fordulhat elő, hogy az egyik leggazdagabb kerületnek számító XII. kerületben tavaly, tavalyelőtt hónaljig érő, elszáradt, beérett gaz látványát kellett elviselni egész nyáron. A családi házak esetében a ház tulajdonosának kell saját vagy külső erőforrással megoldani a kertészeti feladatokat. A társasházak esetében a lakóközösség együttesen dönt a kert jellegéről, a feladatokról és végzi el, vagy végezteti el a kert rendben tartását. Persze nem feltétlenül egyszerű ezeket a feladatokat összehangolni egy társasházon belül, de számtalan jó példát láthatunk, mint például ezekben  a rózsadombi társasházakban is kellemes kertet tudtak kialakítani.

Felújított kertkapcsolatos lakás, megvásárolható garázzsal a Rózsadombon

Szuper környék csendes mellékutcájának decens társasházában 2,5 szobás lakás eladó.

311
Eladva

Rózsadombon 4 házból álló lakóparkban

Eladó két szobás, első emeleti, felújított lakás, Budapest II. kerületében, a Rózsadombon.

21
Eladva

3. Kizárólagos használatú kert

Kisebb lakóközösségek esetén az is előfordul, hogy a kert egy részét a lakók önállóan használhatják, vagy kizárólagos használatú kertrészük lehet, esetleg fel is osztják a kert használatát a lakások között, mint ebben a Csillaghegyen levő négylakásos társasházban.

Római parttól 20 perc sétára

Eladó 6 szobás, 310 nm-es családi ház Budapest, III. kerületében, Csillaghegyen. A pince, földszint, tetőtér kialakítású, 732 nm-es telken fekvő...Read More / További részletek→

622
Eladva

Egész évben nyaralás

Egész évet nyaralásként élheti meg ebben a fürdőmedencés, Duna part közeli apartman-házban.

21
Eladva

Privát kert, méretes terasz teszi különlegessé ezt a lakást

Privát kertrész, méretes terasz teszi fantasztikussá ezt a fürdőmedencés társasházban levő lakást

21
Eladva

Fürdőmedence, fedett terasz, privát kert

Pompás, saját kerttel, fedett terasszal rendelkező lakás fürdőmedencés társasházban.

211
43,1mft+áfa

Saját kerttel, kiadható lakrésszel rendelkező társasházi lakás eladó Csillaghegyen

Eladó 2 szintes, 75 nm-es, nappali+ 3 hálószobás, erkélyes, saját kerttel, fedett gépkocsibeállóval és a társasház földszintjén irodaként kiadható, 39...Read More / További részletek→

421
Eladva

4. Csendes mellékutcákban találhatóak

Mivel ezek a társasházak kertvárosias városrészekben épültek, ezért nagyon sok esetben (az általunk ajánlott összes ingatlan esetében) kis mellékutcákban, ezért csendes környék csendes utcájában találhatóak.

eladó-lakás-budapest-törökvész-12.jpg

5. Nincs autóbeálló a kertben

Ezekben a társasházakban még nagyon ritkán találhatóak teremgarázsok. Vagy egy garázssort építettek fel a lakóházzal egy időben, vagy teljesen kizárták az autókat a kertből és azoknak az utcán kell állniuk vagy a ház alatti garázssorban. Mint ebben a Sasadon levő társasházban, ahol az általunk ajánlott lakáshoz egy földszinti garázs is tartozik.

Kellemes tájolású 2 szobás, erkélyes lakás eladó Sasadon

Eladó 2 szobás, erkélyes, magasföldszinti lakás Sasadon, 9 lakásos, 1974-ben átadott, téglaépítésű társasházban. Az 52 nm-es, nagyon jó beosztású, külön...Read More / További részletek→

211
36 Mft

6. Családi ház jellegű

Szinte minden kerületben van olyan földszintes társasház, amelynek a kertje a telek szélére épített lakásokkal körül vett. Úgy élvezhetjük a közös kertet, mintha családi házban élnénk, de közben egy zárt közösségű társasházban van a lakásunk. Igaz, ezek az épületek nem újak, közel 100 évesek, de nagyon sok felújított lakást találhatunk közöttük, mint például ez a rákospalotai lakás.

jó beosztású, két szobás, teraszos lakás eladó földszintes rákospalotai társasházban.

Szeretné úgy érezni, mintha családi házban élne, de szeretne egy egy társasház zárt közösségéhez tartozni? Ez a rákospalotai 2 szobás lakás lehet az ideális megoldás.

21
Eladva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.