Kicsi fürdőszoba kreatív ötletekkel tágasabbá tehető

Kicsi fürdőszoba kreatív ötletekkel tágasabbá tehető

Örök dilemma a kis fürdőszoba esetén, hogyan lehet a funkcionalitást és a látványt ötvözni. Talán az egyik legizgalmasabb feladat, amikor a pici helyiségekből úgy hozzuk ki a legjobbat, hogy sem a funkciókból, sem a látványból nem kell feláldozni. Sőt, egy-két ötlettel látványos változások mellett elegáns hatást is tudunk kelteni.

  1. Színek. Viágos színek tágítják a teret, növelik a tisztaság érzetét, könnyen feldíszíthetőek látványos kiegészítőkkel (vázákkal, tükrökkel, virággal, türölközőkkel)
  2. Tükrök. A tükrök tértágító hatása senkinek nem lehet újdonság, de egy formabontó tükör, vagy csempe elegáns, luxus érzetet kelthet.
  3. Üvegek. A jól alkalmazott üvegek (ablak, tusoló paravánja, üvegtárgyak használata) esetén a funkciót nem elveszítve tudjuk a fürdőszobát tágasabbnak láttatni.
  4. Rejtett zugok. A fürdőszoba rejtett zugainak jó kihasználása otthonosságot és praktikumot kombinálhatja. (Könyvespolc a WC-ben, falba rejtett szekrény)
  5. Ötletes tárolóhelyek kialakítása. A tükör mögé rejtett, kihúzható polcos szekrény, lehajló sminkes pult.
  6. Funkcionális változtatások. Kád helyett legyen zuhanyzó, a mosógép kerüljön ki a fürdőszobából, a tisztító eszközöknek (vödör, felmosó) legyen külön, esteleg a fürdőszobán kívüli tárolóhelye. Ami közös ezekben a külföldi példákban, hogy a fürdőszobát mentesítették a mosógéptől, szárítógéptől, a felmosó eszközöktől és a bojlertől/cirkótól.
  7. Kreatív berendezési megoldások. A fürdőszoba végén levő ablak elé építeni a zuhanyt mekkora ötlet. A  kisebb kád használata szintén sok problémát leegyszerűsít.

Az ötletes tárolóhely és funkció bővítés kiváló példája ez a lehajtható szekrényajtóra telepíthető sminkes pult, vagy a kép mögé rejtett szekrény.

No Title

No Description

No Title

No Description

Ezekben a fürdőszobákban  mindent bevetettek, és az eredmény nemcsak látványos, de praktikus is lett. Az ablak kreatív felhasználása, a kád kiváltása tusolóval, a tükrök, csillogó felületek, üvegek és világos színek használata nem öncélú, mind a funkcionalitást szolgáló tágasságot eredményező eszköz.

No Title

No Description

No Title

No Description

A tükrök tértágító hatása senkinek nem lehet újdonság, de egy formabontó tükör, vagy csempe egyedivé teheti a látványt.

No Title

No Description

No Title

No Description

Az  optikai tunning és a kreatív megoldás látványos ötvözése ez a skandináv megoldás, ahol a fekete-fehér színek és a  kis kád frappáns használatával teszik élhetővé a kis fürdőszobát. 

http://www.mydecolove.com/wp-content/uploads/2014/04/iskandinavStilindeBirYazEvi8.jpg

 Kis fürdőszobával rendelkezőket vígasztalhatja, hogy a kis méretű fűrdöszobákat sokkal ottohonasabbá lehet varázsolni. Ez a falba rejtett könyvespolc nem mindennapos, de határozottan otthonos.

http://www.smithandvansant.com/dynamic/project-willeyhillcape/image16big.jpg

A funkcionalitás maximalizálására egy jó példa, a dupla mosdó méretének és helyének kiválasztása.

No Title

No Description

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..