Eladó 4699 nm telek Budapest III/ Pünkösdfürdő

Eladva
Residential / Lakáscélú
Description / Leírás

Budapest üdülőterületén 4699 nm fejlesztési telek

Eladva - Budapest III. / Pünkösdfürdő

Az ingatlan Budapest III. kerületének Pünkösdfürdő részén, a Kossuth Lajos üdülőpart és Királyok útja között helyezkedik el, közel a Pünkösdfürdő utcához. A telek összközműves, övezeti besorolása Ü-III-N/1 (nagytelkes üdülőterület), beépíthetősége 20%.

eladó 4699nm fejlesztési telek, Budapest III. Pünkösdfürdő-http://alacsonyjutalek.hu/ - Megbízható, megfizethető, minőségi ingatlanközvetítő iroda. Az okos ingatlantulajdonosok partnere

A telek annak a  történeti Római-partnak, és a Kossuth Lajos üdülőpart csillaghegyi szakaszának a szélén van, ami mind a III. kerületben, mind az egész fővárosban egyedülállónak tekinthető, a természetes állapotban megmaradt dunai partszakaszoknak köszönhetően. A  hullámtérben fekszik, de a Békásmegyer miatt kialakított töltés védelmében áll.

A jelenlegi koncepciók szerint az önkormányzat kifejezett szándéka, hogy a területen az üdülőövezet fenntartása mellett a rekreációs, a szabadidős, idegenforgalmi, sportolási funkciók meglétét megőrizze és fejlesztését biztosítsa, akár az árvíztől bevédett területté válik a Római-part a jövőben, akár nem. Erre tekintettel az önkormányzat nem támogatja a Római-parton a lakófunkció megjelenését, illetve a terület bármilyen jellegű átminősítését, ennek okán önkormányzatunk nem kíván változtatni az üdülőingatlanok esetében az ezzel összefüggésben kialakított helyi adóztatási gyakorlaton sem.

Az FSZKT-t követő jelenleg hatályos Budapest Főváros Településszerkezeti Terve (TSZT) –(50/2015. (I.28.) Főv. Kgy. határozattal elfogadva ) K-Rek jelű, nagykiterjedésű rekreációs ésszabadidős terület elnevezésű területfelhasználási egységbe sorolja a Római-partot, mely alapján továbbra sem lesz lehetőség a területen a lakófunkció elhelyezésére, engedélyezésére

Az ÓBVSZ 116. §-a az üdülő funkciót erősítendő további feltételeket is előírt a Római-part korábbi rendeltetése megtartásának érdekében: Az Ü-III-N/1 és Ü-III-N/2 jelű övezetek területén, a telken a tízegységes, vagy annál nagyobb társasüdülő létesítése esetén –függetlenül annak telepszerű vagy többszintes elrendezésétől- kötelező módon létesíteni kell:

  • az üdülőházakra vonatkozó jogszabályok szerinti 24 órás portaszolgálat számára önálló  helyiségcsoportot,
  • közösségi helyiséget legalább 100 m2 nettó alapterülettel az üdülőegységek számához igazított illemhelyekkel,
  • legalább egy testedzésre, sportolásra alkalmas területrészt,
  • a Római part és a Kossuth Lajos üdülőpart közterületével határos telken legalább az üdülőegységek számának felére számított csónaktárolót.

 

Property Features / Lakóingatlan felszereltsége.
  • Land is / Telek 4699 m²
Residential / Lakáscélú