KÖZÖS KÉPVISELET

Képviseljük a társasházat. Gondoskodunk a közgyűlés határozatainak előkészítéséről és végrehajtásáról. Biztosítjuk a társasház prudens gazdálkodását, pénzügyeit.

TÁRSASHÁZ KEZELÉS

Megszervezzük az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítjuk és ellenőrizzük a tervezett felújításokat. Javaslatokat dolgozunk ki a társasház gazdálkodása, a közös tulajdonú épületrészek hasznosítása érdekében. Monitorozzuk a pályázatokat.

INGATLAN KEZELÉS

Javaslatokat dolgozunk ki az ingatlanhasznosítás kérdéseiben és a bérlők kiválasztásában. Ellátjuk a hasznosítandó ingatlan üzemeltetési és karbantartási feladatait. Költségvetési, bevételi és adótervet készítünk az ingatlanhasznosításra.

TÁRSASHÁZ IRÁNYÍTÁS TÁMOGATÁSA

Támogató szolgáltatás közös képviselőknek. Könyvelés, havi elszámolás a lakók, a számvizsgálók, a közös képviselő felé online és offline. Társasház dokumentációinak digitalizálása, online elérése 7/24-ben.

KÖNYVELÉS, ADÓZÁS

Megoldjuk a társasházak rendszeres, folyamatos könyvelési feladatait. Elkészítjük az éves beszámolót, adóbevallást. Vállaljuk a rendezetlen társasházak könyvelésének naprakésszé tételét.

SZÁMVIZSGÁLAT, ELLENŐRZÉS

Vállaljuk számvizsgálói feladatok ellátását, gazdasági ellenőrzés rendszeres vagy egyedi segítését, társasházak gazdálkodásának, könyveinek, vállalkozási tevékenységének ellenőrzését, akár több évre vonatkozó auditját.

Közös képviselettől az auditig

Választható és módosítható szolgáltatási csomag

A társasház méretéhez, igényeihez igazítható szolgáltatási szint.

Szolgáltatási csomagjainkat úgy alakítottuk ki, hogy az egymásra épülő, egymást kiegészítő modulokból, azok variációiból könnyedén lehessen kialakítani azt a szolgáltatási szintet, amire igazán szükség van.
Arra törekszünk, hogy ne csak a tevékenységünk és ezzel a ház gazdálkodása legyen transzparens, de egyértelmű legyen a kapott szolgáltatási szint és a hozzá kapcsolódó árazás.

 • A szolgáltatási csomagok modulszerűen kialakítottak
 • A modulok szakmailag egymást kiegészítik, egymásra épülnek
 • A szolgáltatási szint emelhető és csökkenthető, azaz egyes modulok be és ki is kerülhetnek, igény szerint
 • A szolgáltatási díjainkat befolyásoló tényező, hogy az online, felhő alapú kommunikációra mennyire fogékony a lakóközösség, internetes bankolásra van-e lehetőség, milyen a lakóház fizikai állapota és a lakóközösség fizetőkészsége.

  A basic csomag a közös képviselet és a társasházkezelés modulból áll.

  Ár: 1.850Ft/hó/albetét

  Azoknak ajánljuk, akik a könyveléssel nem bennünket szeretnének megbízni.

  A basic+ csomag a közös képviselő és társasházkezelés modul mellett a könyvelést is tartalmazza.

  Ár: 1.950Ft/hó/albetét

  Azoknak a házaknak ajánljuk ezt a csomagot, ahol inkább a hagyományos, papír alapú, offline kommunikációt igénylik a tulajdonosok és a számvizsgálók.

  A pro szolgáltatási csomag a közös képviselet, társasházkezelés és a társasház-irányítás támogatása modulból áll.

  Ár:

  2.400Ft/hó/

  albetét

  Ezt a szolgáltatási szintet a felhő alapú kommunikációt preferáló társasházi közösségeknek ajánljuk.

  A pro business csomag a vállalkozó, ingatlanhasznosítással foglalkozó társasházaknak ajánlott pro szolgáltatási csomag.

  Ár:
  2.400 Ft/hó/albetét
  + ingatlankezelés:
  5.000Ft/hó/ingatlan
  + beszámoló-bevallás:
  20.000Ft/év

  A csomag a közös képviselet, társasházkezelés, társasház-irányítás támogatása modulok mellett az társasház közös területeinek hasznosításához kötődő modulok (ingatlan bérbeadása, ingatlan üzemeltetése, az éves beszámoló, adózás) is a szolgáltatás része.

  A support szolgáltatási csomag a prudens, transzparens működéshez folyamatosan szükséges támogató részfeladatokat tartalmazza. Modul szerű. Igény szerint választható, akár havi szinten változtatható. Azoknak a társasházaknak, lakóközösségeknek ajánljuk, akik egy-egy részfeladat ellátásának szakmai megoldását kívánják.

  A project csomag a gyorsan, akár visszamenőleg megoldandó támogató részfeladatokra fókuszál. Modul szerű. Igény szerint választható. Azoknak a lakóközösségeknek ajánljuk, akik könyvelési, ellenőrzési, számvizsgálati munkákban azonnali segítségre szorulnak.

  20+ év számviteli, ingatlanhasznosítási, ingatlankezelési, jogi tapasztalat, szakképzett csapat

  A társasház nagyszerű jogi konstrukció, de a flott működtetése alapos előkészítést és ügyes kivitelezést igényel

  A társasház intézményének létrejöttére azért volt szükség, hogy a társasház egyrészt egységes tulajdonként jelenhessen meg a hatóságok felé (adóhatóság, bíróság, földhivatal, önkormányzat), másrészt az egyes társasházi lakások/helyiségek a tulajdonosok kizárólagos tulajdonába kerülhessenek.

  Az összetett jogi státusz összehangolt működést kíván. Össze kell hangolni a közösség együttélését, egymásra utaltságát, üzemeltetni kell a hihetetlenül nagy vagyont és alkalomadtán menedzselni kell a társasház vállalkozási tevékenységét. Ehhez nem csak empátia és elkötelezettség, de számviteli, adózási, műszaki, jogi és olykor számítástechnikai tudás is szükséges.

  Bár sokan érzik úgy, hogy ehhez is értenek, mégis egyre több a problémákkal, gondokkal küzdő társasház, amelyek szakmai segítséget igényelnek.

  ingatlan kezelés
  elemzés-tervezés
  számvitel-ellenőrzés
  jog

  Büszkék vagyunk a munkánkra.

  Az általunk kezelt társasházak prudensek, transzparensek, a tulajdonsok, számvizsgálók, a közgyűlés folyamatosan magas szintű információhoz jut.

  Várjuk jelentkezésük

  atalogia.hu társasházkezelés

  A társasház az ingatlantulajdon (ezen belül a közös tulajdonban álló ingatlan) olyan különleges formája, ami a társadalom egészét érinti valamilyen formában, hiszen

  Miért volt szükség erre a jogi konstrukcióra?

  • nagyobb (többlakásos) ingatlanok esetében a tulajdonosok élvezzék a tulajdon egységéből fakadó előnyöket (a közös tulajdon közös vagyonkezelése),
  • a saját maguk által kizárólagosan használt ingatlanrész kizárólagos tulajdonát is megkapják és arról egyszerűen és áttekinthetően rendelkezhessenek.

  [columns-container class=””]

  Jogi konstrukció lényege

  [three-fifths-first]

  a Társasház egyrészt egységes tulajdonként jelenik meg a hatóságok felé:

  • korlátozott jogképesség, egységes közmű csatlakozások, egységes megjelenés a földhivatali nyilvántartásban
  • a földterület, melyen a társasház áll, az épület szerkezeti elemei közös tulajdonban állnak
  • a közös tulajdont a társasház ingatlannyilvántartási törzslapján tüntetik fel
  • tulajdonviszonyait az alapító okirat rögzíti, amelynek módosítása válhat szükségessé, ha  a társasház működése során az alapításkor még nem látott, vagy még nem időszerű kérdések rendezése vetődik fel
  • a társasházi együttélés során rendszeresen döntéseket kell hozzon a közösség (társasház közgyűlése) pl. társasház fizetési kötelezettségeinek (közüzemek, szolgáltatások) rendszeres fizetése, az ingatlan felújítása.
  • a társasház közös tulajdonban álló részeinek fenntartására a tulajdonosok közös költséget fizetnek
  • társasház tényleges gazdálkodási tevékenységét a közös képviselő folytatja

  [/three-fifths-first]
  [two-fifths]

  másrészt az egyes társasházi lakások/helyiségek a tulajdonosok kizárólagos tulajdonába kerülnek:

  • az egyes tulajdonostársak kizárólagos tulajdonában álló lakásokat/helyiségeket pedig az ingatlannyilvántartási különlapon (korábban albetétben) tüntetik fel
  •  könnyen értékesíthetővé, terhelhetővé válik.

  [/two-fifths]

  [/columns-container]

  A jogi konstrukció szenzációs, de az együttélés mindig kompromisszumokat kíván

  [one-half-first]A társasház lakóközösségében általában különböző korú, eltérő stílusú, végzettségű, más igényekkel rendelkező, más-más pénzügyi helyzetben levő emberek élnek együtt, így nem csoda, ha vita keletkezhet.

  Számtalan horrortörténettel szembesülünk a furcsa számlák befogadásáról, az adótörvények sajátos értelmezéséről, a nem jogszerű közös költség kalkulációról, az információk manipulálásáról. Ha a társasház szerencsés, a közös képviselő nem generálja, hanem feloldja a feszültséget és jogszerűen, becsületesen képviseli a lakóközösség érdekeit. Nem manipulálja a lakóközösséget, hanem korrekten tájékoztatja. Nem a saját igényeiből, hanem a közösségéből indul ki.

  [/one-half-first]
  [one-half]Miből lehet probléma?

  • egy-egy kéménybélelésből (kinek a költsége a kémények bélelése?)
  • fűtéskorszerűsítésből (legyen tető- vagy/és homlokszigetelés? az idősek sokszor feleslegesnek érzik az ehhez kapcsolódó költségeket, zajt, port)
  • kerti munkából (hogyan oldják meg a kerti munkákat, takarítást, legyen-e kertfejlesztés, a szegélyek kezelése része-e a kertészeti munkáknak? )
  • kert bekerítéséből az udvari világításból (legyen, milyen legyen?)
  • a döntéselőkészítés minőségéből
  • a lépcsőház zárvatartásából a közös képviselő ellenőrzéséből.

  [/one-half]

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .