5 perces optikai tuning a sikeres lakáseladásért

A potenciális vevők fantáziáját a tágasnak ható, világosnak tűnő, rendezett lakások jobban megfogják. Az sosem probléma, ha egy lakáson látszik, hogy élnek benne. Sőt, otthonosságot sugall. A probléma az, ha kialakulnak olyan pontok a lakásban, amelyek nem csak csökkentik a tér tágasságát, de ráadásul azt sugallják, nincs helyünk a dolgaink elpakolására. A rossz hír, hogy ezek bizony kedvezőtlenül befolyásolhatják az ingatlanunk megtekintőjének véleményét. A jó hír, hogy 5 perces optikai tuninggal orvosolhatjuk a problémát.

  1. perc: Rejtsük el a takarítóeszközöket, segédeszközöket! Fürdőszoba sarkába támasztott takarító eszközök (porszívó, felmosóvödör), a gyerekszobában levő ruhaszárító, vasalódeszka, a fürdőszobában tornyosuló vasalásra váró ruha, a szennyestartó tetején gyűlő szennyes. Életünk része, de a lakásértékesítésnek nem. Általában minden lakásban van egy jolly-joker helyiség, szekrény, esetleg egy erkély terasz, ahová a látogatás, bemutatás 20 percére ezeket az eszközöket eltehetjük. Ne legyünk restek, és csoportosítsuk át őket.
  2. perc: Pakoljunk el a konyhapultról, étkező asztalról! Lehet, már teljesen immunisak vagyunk a látványra és észre sem vesszük azokat az újsághalmazokat, befőttes üvegeket, fűszereket, olajat, befőttet, savanyúságot, üres dobozokat, amelyek valamiért a konyhapúltunkon gyűlnek.  Az is lehet, hogy már korábban is idegesített minket, hogy nem férünk el. A konyha is tágasabbá válik, és mi is könyebben el fogunk férni, ha eltüntetjük ezeket a konyhaszekrényükben.
  3. perc: Takarítsuk le az előszobai lerakodópolcot! Ez az a hely, ahová ledobjuk a táskánk, ahová kiürítjük a zsebeinket, ahová nagy előszeretettel lepakoljuk a postaládából, vagy a táskánkból esetlegesen kikerülő dolgokat. Ahonnan, olyan nehezen tűnnek el a lerakott cuccosok. Ideje kidobni a szórólapokat, helyére tenni a kulcsokat, a kesztyűket, a sálakat.
  4. perc: Tegyük el a cipőinket!  Lehet, hogy a lakásunk mérete, beosztása, a család nagysága, az életmódunk miatt nincs lehetőségünk az összes cipőt szekrényben tárolni. Ennek ellenére, ha lehet, akkor a látogatás idejére próbáljuk mentesíteni az előszobát a cipőktől. Egy-két pár cipő nem igazán gond, de a kereskedelmi mennyiség már látványnak sem szép, és a teret is szűkíti.
  5. perc: Tegyünk rendet a bejárat előtti folyósórészen! Ha hajlamosak vagyunk átmenetileg újságkötegeket, megpakolt szemeteszsákot vagy seprűt, cipőket tárolni a bejárat előtti folyósórészen, akkor most átmenetileg számoljuk fel. Nem igazán vendég/vevőcsalogató, ha ajtófélfához támaszott seprűn és a romos cipőkön keresztül kell belépni egy lakásba.

Csak 5 perc, és csodákat művelhetünk!

Scroll to top