A megfizethető álom, Görögország

Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re található régió gyakorlatilag egy erős fél nap alatt elérhető autóval, bár nem okoz nagy nehézséget a repülős érkezés sem. A távolságok nem nagyok, de tény a régió autóval élvezhető a legkönnyebben. Igaz 2021-ben az autóbérlés megdrágult a pandémia miatt kialakult kapacitáscsökkenés miatt. Kallikrateia, Halkidiki régió kapuja mindössze 30km-re van a repülőtértől. Nea Potidea, a Kasszandra-félsziget nagyon jó adottságú “tengerszorosa” 57 km. A közöttük elterülő bő 30 km-es tengerparti szakasz jobbnál jobb tengerpartokkal, falvakkal és igen kedvező árú apartmanokkal van tele. A tengerparti sáv publikus, egyetlen villa, szálloda sem sajátította ki a sok helyen finom homokos, néhol kicsit kövesebb tengerpartot. A kisebb falvakban kertes családi házak, egyébként 10-20-30 éve épült apartmanházak találhatóak a strand mentén kezdődően. Nem ez a jachtos világ célpontja, ezért az egész partszakasz családiasabb, emberi léptékű.

Miért tartjuk jó régiónak Chalkidikit, arról itt írtunk.

Az ingatlanvásárlás, befektetés fontos kérdése, van-e növekedési potenciál. 2021 évről és a 2022-re várt növekedésről itt olvashat további információkat.

Ingatlanvásárlás előtt érdemes tisztázni a vásárlás jogi, pénzügyi konzekvenciáit, feltételeit.Ezt gyűjtöttük össze ebben a cikkünkben.


Görögországi ingatlanajánlatunk

Tengerparttól 50 méterre

Eladó tágas sarokerkéllyel, tengeri kilátással rendelkező, 2 hálószobás apartman Mouries üdülőfaluban

31
88.000€

Tengertől 250 méterre

Tengerparti strandtól 250 méterre eladó egy 60 nm-es, 2 hálószobával rendelkező, szépen karbantartott apartman.

31
120.000€

Jó beosztású, újszerű

Csak 300 méter (4-5 perc) sétára a strandtól eladó egy 68 nm-es apartman. Az apartman ügyes kialakításának érdeme, hogy az...Read More / További részletek→

31
90.000€

Tenger, strand és városközpont közeli

Eladó, kéthálós apartman, Görögország, Kassandra

21
115.000€

Görögországi ingatlanok iránt érdeklődök ezeket is elolvassák

 • A megfizethető álom, Görögország
  Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re…Read More / További részletek→
 • Hol vásároljak külföldön ingatlant?
  Hol vásároljunk ingatlant kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a helyszín mindig szorosan összefügg a kockázattűrő képességünkkel, a rászánható összeggel, a vásárlás céljával, a logisztikai előnyökkel, a lehetséges hozammal és a személyes preferenciánkkal.
 • A görög ingatlanárak további emelkedését jósolják
  A lakáscélú ingatlanok piaca a növekedés új szakaszába lépett, mert a görögök vásárlási kedve ismét megnőtt.
 • Görög ingatlanvásárlás 13 égető kérdése
  13 fontos kérdés és válasz a görögországi ingtalnavásárlásban gondolkodóknak.
 • 5+1 ok, amiért szeretjük Chalkidikit
  Görögország minden régiója tüneményes, de Chalkidiki-félszigetnek komoly logisztikai előnye van.
Scroll to top