A megfizethető álom, Görögország

Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re található régió gyakorlatilag egy erős fél nap alatt elérhető autóval, bár nem okoz nagy nehézséget a repülős érkezés sem. A távolságok nem nagyok, de tény a régió autóval élvezhető a legkönnyebben. Igaz 2021-ben az autóbérlés megdrágult a pandémia miatt kialakult kapacitáscsökkenés miatt. Kallikrateia, Halkidiki régió kapuja mindössze 30km-re van a repülőtértől. Nea Potidea, a Kasszandra-félsziget nagyon jó adottságú „tengerszorosa” 57 km. A közöttük elterülő bő 30 km-es tengerparti szakasz jobbnál jobb tengerpartokkal, falvakkal és igen kedvező árú apartmanokkal van tele. A tengerparti sáv publikus, egyetlen villa, szálloda sem sajátította ki a sok helyen finom homokos, néhol kicsit kövesebb tengerpartot. A kisebb falvakban kertes családi házak, egyébként 10-20-30 éve épült apartmanházak találhatóak a strand mentén kezdődően. Nem ez a jachtos világ célpontja, ezért az egész partszakasz családiasabb, emberi léptékű.

Miért tartjuk jó régiónak Chalkidikit, arról itt írtunk.

Az ingatlanvásárlás, befektetés fontos kérdése, van-e növekedési potenciál. 2021 évről és a 2022-re várt növekedésről itt olvashat további információkat.

Ingatlanvásárlás előtt érdemes tisztázni a vásárlás jogi, pénzügyi konzekvenciáit, feltételeit.Ezt gyűjtöttük össze ebben a cikkünkben.


Görögországi ingatlanajánlatunk

Felújítás alatt, előtt álló, tengeri kilátással, tengertől 400 méterre

A tengerparttól 400 méterre fekvő nyolcvanas években épült apartmanház felújítás alatt, előtt álló egy hálószobás apartmanja eladó Chalkidikin.

21
88.000€

Felújítás alatt álló, tengerparti apartman

Eladó, a nyolcvanas évek hangulatát idéző, pillanatnyilag felújítás alatt álló 1 hálószobás apartman Görögországban, Nea Kallikratia-ban.

21
88.0000€

Új építésű garzon tengerparti városban

Eladó napos, világos, földszinti, új építésű garzon Görögországban, Halkidikiben.

1
70.000€

Tengerparti kilátás, tengerparttól 250 méterre

Eladó egyhálószobás tengerparti kilátással rendelkező apartman (üdülő besorolású) Kallikrateiaban, Görögország Chalkidi országrészében.

11
88.0000€

Görögországi ingatlanok iránt érdeklődök ezeket is elolvassák

 • Island hopping a görög szigeteken- KISOKOS
  A szigetjárás legkritikusabb az élvezetes utazási menetrend összeállítása, ami sok gyakorlati kérdést vet fel.
 • Island hopping Görögországban
  Aki a görög szigetek valamelyikén venne ingatlant, akkor a terepfelmérés talán legkellemesebb módja az island hopping, amivel szisztematikusan vagy ötletszerűen fedezhetjük fel a szigetek városait, tavernáit, strandjat.
 • A megfizethető álom, Görögország
  Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re…Read More / További részletek→
 • Hol vásároljak külföldön ingatlant?
  Hol vásároljunk ingatlant kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a helyszín mindig szorosan összefügg a kockázattűrő képességünkkel, a rászánható összeggel, a vásárlás céljával, a logisztikai előnyökkel, a lehetséges hozammal és a személyes preferenciánkkal.
 • A görög ingatlanárak további emelkedését jósolják
  A lakáscélú ingatlanok piaca a növekedés új szakaszába lépett, mert a görögök vásárlási kedve ismét megnőtt.
Scroll to top