Lakáspiaci morzsák

 • Az illegális szállásadókat ki fékezi meg?
  Bosszantó ingatlanhasznosítási anomáliáról írt a Magyar Narancs. Egy józsefvárosi ( Budapest, Koszorú u 17 szám alatt) magánházban 3 nm-es pozdorja- és furnérmelemezekkel kialakított kutricákat ( a tulajdonos által szobának nevezett) adtak bérbe és gyakorlatilag a hatóságok tehetetlenek egy ilyen helyzet felszámolásában. Az épületnek csak a padlásterében 30 ilyen hálófülke volt, amit néhány tízezerért lehetett kibérelni,…Read More / További részletek→
 • Társasházi tetőtér-beépítés CSOK-kal 2021. január 1-től.
  A 2021 évi lakástámogatás legszellemesebb eleme a CSOK kiterjesztése tetőtér-beépítésre, ahol nem a lakástulajdonos szülő, hanem a tetőtért beépítő, családos gyermek kapja meg a CSOK-ot.
 • Ki igényelhet lakásfelújítási támogatást?
  A lakásfelújítási támogatás személyi feltételei megengedőbbek, mint a CSOK vagy a babaváró hitel igényléshez kötött kritériumok, ennek ellenére érdemes alaposan átnézni az elvárásokat.
 • Melyik lakásra igényelhető a lakásfelújítási támogatás?
  melyek a lakással kapcsolatos feltételek, ha a lakásra szánt felújítást költségeit vissza szeretnénk igényelni lakásfelújítási támogatás formájában. 
 • Saját kivitelezésű lakásfelújítás támogatással?
  Aki azt hitte, úgy fogja kimaxolni a 3 millás felújítást,  hogy az anyagot az állam kontójára veszi meg, ő pedig  saját kivitelezésben épít, fest, korszerűsít, annak át kell gondolnia.
 • Íme a hivatalos lista, mire költhető az otthonfelújítási támogatás
  Mire kérhető a támogatás? Szinte minden otthonfelújítással kapcsolatos munkavégzésre igényelhető a támogatás: víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel, fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a  megújuló energiaforrások alkalmazását is,  az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési…Read More / További részletek→


Társasházak