A balatoni SZOT üdülők és szállodák új élete

szántódi villasorMég nem kezdődött el az igazi szezon, de a Balaton feltétlen hívei már túl vannak a szezonnyitón, jelentsen ez bármilyen erőpróbát.  Van, aki a Pünkösdi regatta, a balatoni ultramaraton, vagy a tihanyi félmaraton embert próbáló erőfeszítéseivel, van aki takarítással és fűnyírással veszi ki a részét az évadnyitóból.  Úgy tűnik az építkezéseknél talán évadzáró sem volt, mert  a Balatonpart déli oldalán az elmúlt 2-3 év fantasztikus fejlődése mintha télen, tavasszal begyorsult volna. Eddig is nagy katalizátor volt a Balaton-Sound és a siófoki éjszakai élet, de az ingatlanberuházást optimalizáló eszközök hatását se becsüljük le. A jó ütemben beruházók a székhely kialakításra kapott támogatást tudták Balaton parti ingatlanná konvertálni, de az szja csökkentés és a devizahiteles mentés  alacsony kamatokkal, no és a CSOK-kal együtt mintha szintén balatoni ingatlanokban kezdene új életet.  A befektetési célú ingatlanberuházásoknak pedig nagy löketet ad az interneten keresztüli szálláskiadás, és talán a nagy múltú turistacélpontok -Egyiptom, Tunézia – kiesése is  segíthet a Balaton újra felfedezésében.  Ma már ott tartunk, hogy a víztől távolabb eső utcákon is megkezdődött  a hetvenes-nyolcvanas években épült üdülők teljeskörű korszerűsítése. De persze a vízpart ázsiójával nehéz versenyezni, és a Balatontól távolabb eső területeken a változások még visszafogottabbak.  Melyek a tendenciák 2016 kora nyarán a déli part csücskében?

Vízparthoz közeli önálló telkeken villaépületek épülnek

 Két jelentős zóna van. Az egyik a szántódi Villasor, ahol már szinte minden telek beépítésre került, és nemegy régi épület is újszerű formát öntött. A  telkek betelnek. De arra is van példa, hogy a  tavaly befejezett villát árulják.  A másik zóna, a Zamárdi hosszú szabadstrandja körüli vízpart közeli utcák, ahol elvétve akad üres telek. Bár megrekedt építkezést is találni.

 

http://ingatlan.com/szantod/elado+haz/csaladi-haz/somogy+megye+szantod/21816801

Új, vízparti társasházi üdülők

A balatonföldvári kikötő melletti új társasházak már belakottak, Zamárdin, a Sound szomszédságába készült lakópark, és társasház építkezések is lassan a befejezett projektek közé tartoznak, hacsak újabb területeket nem vonnak be, de a robbanásszerű változás az Ezüstparton történt.  A siófoki Ezüstparton még két éve is bepunnyadt beruházások mutatták, hogy elakadt a 2000-es évek  lendülete, eladatlan lakások jelezték a projektek halálát. Most pedig projekt, projekt hátán. Villaépítés, társasházas beépítés, CSOK felvételére alkalmas beruházások mutatják, hogy hamarosan hatalmas ingatlankapacitások lesznek.

 

Vízparti retro SZOT-üdülők, hotelek társasházzá alakítása

A lepukkant, hetvenes-nyolcvanas években épült 5-8-10 emeletes épületek felújítása, korszerű szállodává alakítása szinte lehetetlen, de egyre lehetetlenebb ezek marketingje. Ezért, a 130 szobás, 17-25 négyzetméteres szobákkal rendelkező épületek hasznosítása újszerű kereteket kapott. Az épületek tulajdonosai vagy minden korszerűsítés nélkül, vagy részleges korszerűsítés után albetétesítették a szálloda/üdülő szobákat, társasházzá alakították, majd eladták a szobákat apartmanként. Ezeknek a vízórával, villanyórával ellátott apartmanoknak a nagy értéke, hogy vízparton vannak, több-kevesebb kilátással rendelkeznek, és az új ingatlanoknál lényegesen alacsonyabb az áruk. Aki akarja, felújítja, akár még egy csöpp konyhával is kiegészítheti, vagy akár ki is adhatja. A házakkal szemben nagy előny, hogy a kert, a közös területek rendben tartását a társasház működtetője végzi. Balatonföldváron a Fesztivál Hotel, az Aranyparton az Aranyhíd kínál így kialakított  apartmanokat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top