Ciprus a napfény, a tenger és a haszon szigete.

Ciprus a napsütés, a tenger szigete, az ingatlanbefektetés hazája. A strandszezon már márciusban elkezdődik, a tenger még októberben is meleg, a nap pedig szinte egész évben süt. Ahogy a helyiek mondják, még a legesősebb januárban sem tart az eső két napnál tovább. A tények azt bizonyítják, hogy a napsütés és a tenger mellett a lakáskiadás is egész évben örömre ad okot, hiszen itt a banki kamatoknál ötször-hatszor magasabb jövedelem érhető el. Euróban.

A Danos Nemzetközi Tanácsadó és Ingatlanértékelő cég legutóbb publikált adatai szerint a házak, apartmanok, üzlethelyiségek, irodák és nyaralók bérbeadásából elérhető jövedelem 2-6,5% között van Cipruson. A magyarázat egyszerű. Az üzleti környezet és az időjárás különleges kombója miatt itt az ingatlanok nem csak a nyári időszakban, hanem szinte egész évben kiadhatóak.

A sziget közepén található fővárosban, Nicosia-ban az üzlethelyiség kiadása a legnyereségesebb. Akár 5,5-6% lehet a hozam, de az irodák kiadásából is 5-5,5% érhető el. Az apartmanok esetén 4-5%, a házak esetén 3-4%, a nyaralók esetén 2-2,5%. az elérhető jövedelem.

Az elmúlt évtizedben óriási fejlődést produkáló, megújult kikötővel, sétánnyal szinte a sziget üzleti központjává és ezért talán a legdrágább várossá vált Limasszolban is hasonló jövedelem érhető el. A házak 2,5-3%, az üzlethelyiségek 5-5,5%, az apartmanok 4,5-5%, az irodák 5-5,5% közötti jövedelmet hoznak.

A hosszú és széles tengerparttal, sétánnyal rendelkező Larnaca nagy előnye a kiváló elhelyezkedése. Szinte minden könnyen elérhető innen, kiváló a tömegközlekedése és a Wizzair járataival könnyedén elérhetjük. Mivel a város megújulása még épp, hogy elkezdődött, ezért igazán jó áron vásárolhatunk és az elérhető jövedelem is nagyon jó. Üzlethelyiség esetén 5-5,5%, irodák esetén 5-6%, apartmanok esetén 4,5-5,5%, házak esetén e,5-3,5%, nyaralók esetén 2-3% a hozam.

Paphos talán a legkevésbé felkapott ingatlanbefektetési célokból, itt nem indult el a Limasszolra jellemző hatalmas beruházás dömping. Sokan szeretik nyugisabb, vidékiesebb tempójáért és jót tesz neki, hogy a Ryanair járataival közvetlenül elérhető, a tengerparti luxusvillák kivételével az ingatlanárak moderáltabbak, így a kiadott ingatlanok jövedelme is kissé eltér a városiasabb régióktól. A házakon 3-4%, az apartmanokon 5-6%, az üzlethelyiségeken 5,5-6,5%, az irodákon 5-6%, a nyaralókon 3,5-4,5% az elérhető jövedelem.

Úgy tűnik, hogy a piacon megjelentek azok a befektetők, akik már kiadható vagy kiadott és ezért jól specifikálható hozamot hozó ingatlanokat keresik.

Mintha az ingatlanszakértők egyetértenének abban, hogy az alacsony kamatok miatt a befektetők a bankbetétek helyett a magasabb hozammal járó befektetéseket keresik és a ciprusi ingatlanpiac ennek a haszonélvezője.

Tengeri panoráma, medence, méretes terasz

Eladó 2 hálós, szépen felújított, praktikus kialakítású, bútorozott apartman Phapostól 10 km-re, Kissonerga lankás domboldalának konszolidált részén, jól felszerelt társasházban.

311
175.000€

2 szintes, tengertől 700 méterre

Eladó 75 nm-es, 2 hálószobás, 2 szintes sorház Paphos Kato városrészében.

311
165.000€

felújítandó, tengertől sétatávolságra

Eladó 2 hálós földszinti apartman Paphos Kato városrészében, 9 lakásos társasház földszintjén, tengertől 400 méterre.

311
145.000€

Tengerparti kilátású, új építésű

Tengerpartra néző, új építésű, 2021.szptemberi átadású apartmanok egy 3 lakásos lakóházban Paphostól (Ciprus) 3 km-re észak-nyugatra.

31
140.000€

Befektetésre vagy tengerparti távmunkára

Befektetésre, kétlaki életre vagy távmunkára is kiváló kéthálós apartman eladó luxus apartmanházban.

297.508€

Tengerparti kilátás, új építésű

Eladó új építésú 6 lakásos apartmanház tetőteraszos lakása.

Eladva
Scroll to top