Ingatlanradar: Különadó Balaton-parti tulajdonosokra

Hír: Ifjabb Horváth János, a Somogy megyéért és a balatoni kiemelt üdülőkörzetért felelős állami főépítész a javaslatával azt szeretné elérni, hogy több partszakasz szabaduljon fel a Balaton körül, a különadót ugyanis azzal lehetne kiváltani, ha a parti ingatlan tulajdonosa ingyen leadna 20-50 métert a telkéből közcélú sétánynak.

különadó Balaton-parti ingatlanokraIgen, az ötlet zseniális és nagyszerű. Szuper lenne, ha a Zamárdihoz hasonlóan az egész Balaton-parton lehetne sétálni, biciklizni, strandolni és nem szabdalnák szét a Balaton-parti sávot az ingatlanok, de nem hisszük, hogy a jelenlegi helyzet megváltoztatható. Nem is gondoljuk, hogy ezt csak gumicsontként bedobott ötlet lenne.

 

Mondhatják, hogy savanyú a szőlő. Pedig nem. Aki sétált akár Malibu vagy Marbella tengerpartján, tudhatja, hogy még Antonio Banderasnak, vagy Leonardo DiCaprionak sincs saját tengerpartja. A házuk ugyan tengerpartra nyílik, de a tengerpart publikus, bárki elsétálhat előtte és ennek eredményeként a tengerpart több kilométer hosszú sétánnyá változik.

https://www.forbes.com/sites/keithflamer/2016/09/20/leonardo-dicaprios-titanic-malibu-beach-house-lists-for-10-95-million/#19fd5f4219a5

http://virtualglobetrotting.com/map/antonio-banderas-house/view/google/

 

 

 

Scroll to top