Ingatlanradar: Különadó Balaton-parti tulajdonosokra

Ingatlanradar: Különadó Balaton-parti tulajdonosokra

Hír: Ifjabb Horváth János, a Somogy megyéért és a balatoni kiemelt üdülőkörzetért felelős állami főépítész a javaslatával azt szeretné elérni, hogy több partszakasz szabaduljon fel a Balaton körül, a különadót ugyanis azzal lehetne kiváltani, ha a parti ingatlan tulajdonosa ingyen leadna 20-50 métert a telkéből közcélú sétánynak.

különadó Balaton-parti ingatlanokraIgen, az ötlet zseniális és nagyszerű. Szuper lenne, ha a Zamárdihoz hasonlóan az egész Balaton-parton lehetne sétálni, biciklizni, strandolni és nem szabdalnák szét a Balaton-parti sávot az ingatlanok, de nem hisszük, hogy a jelenlegi helyzet megváltoztatható. Nem is gondoljuk, hogy ezt csak gumicsontként bedobott ötlet lenne.

Mondhatják, hogy savanyú a szőlő. Pedig nem. Aki sétált akár Malibu vagy Marbella tengerpartján, tudhatja, hogy még Antonio Banderasnak, vagy Leonardo DiCaprionak sincs saját tengerpartja. A házuk ugyan tengerpartra nyílik, de a tengerpart publikus, bárki elsétálhat előtte és ennek eredményeként a tengerpart több kilométer hosszú sétánnyá változik.

Leonardo DiCaprio’s Titanic Malibu Beach House Lists For $10.95 Million

Actor Leonardo DiCaprio’s environmental quest to save the earth includes minimizing his carbon footprint. Now the climate activist is even ditching Carbon Beach, the chic oceanfront Malibu enclave (a.k.a. “Billionaire’s Beach) where his colonial beach cottage is listed for $10.95 million (a titanic figure for some, but only one-third of […]

Antonio Banderas’ House in Marbella, Spain (Google Maps)

Antonio Banderas’ House (Google Maps). This is the beach front Home of Antonio Banderas & wife Melanie Griffith, located just outside Marbella in Los Monteros Spain.