Jól tette Kanye West, hogy Floridában vásárolt ingatlant?

Kanye West a zenéjén és házasságán kívül a vitatható kinyilatkozásaival, megnyilvánulásával csapja ki időről-időre a biztosítékot.  Mivel minden botrányos marhaságot valami pozitív hírrel kénytelenek közömbösíteni, így alig kezdődött el az év, a család már egy évre való munícióval látta el a nagyérdeműt. Ezek egyike volt,  hogy West karácsonyra a feleségének vásárolt 14 millió dollárért egy óceánra néző apartmant.  A hírek szerint december elején megnézték, lealkudtak másfél millió dollárt és úgy tűnik január végéig még a szerződést is aláírják.

Az információk szerint a luxuslakás Miami Beach Faena városrészében van, az óceánparti Faena ház ötödik emeletén. A pazar, 437 nm-es apartman 4 hálószobás, 5.5 fürdőszobás és tökéletes kilátást nyújt az Atlanti-óceánra.

Miami Beach Faena kerület Faena ház

Miami tényleg egy csoda

Miami Beach  egy 15 km hosszú homokszigeten fekvő, közel 100 ezres város Miamitól észak-keletre, ami négy hosszú híddal van összekötve a szárazfölddel.  A homoksziget szárazföldi oldalán kialakított lagúna-utcák mentén hatalmas yachtok és villák állnak, míg az Atlanti-óceán mentén hosszú, homokos tengerpart szállodákkal, apartmanházakkal. Ez a fantasztikus tengerpart a nyaralók kedvence.  A tengerpart legismertebb szakasza a South-Beach, amelynek legdélebbi pontja a szörfösök kedvence, a leghíresebb a közel 1000 art deco stílusú épületből álló, különleges hangulatú Art Deco történelmi városrész, ami Gianni Versace egykori otthonának és a celebek, modellek, fotózások, filmforgatások kedvenc helyszíne.

Miami Beach Faena kerület Faena House

Az óceánpart középső szakasza, a Mid-Beach, a Modern Miami stílusban kialakított trendi éttermek, stílusos bárok, luxus apartmanházak, szállodák városrésze. Ennek 3 tömbje az egyedi stílusú Faena kerület, ahol Westék is ingatlantulajdonosok akarnak lenni, 10 éve még nem volt ennyire kívánatos városrész. A partszakasz mai arculata (és neve) annak az argentin ingatlanbefektetőnek, Alan Faena-nak köszönhető, aki Buenos Aires Puerto Madire városrészének kikötőjét is trendi, luxus városrésszé alakította. 2008-ban, az hitelválságot követően megérezte a pillanatban rejlő lehetőséget, felvásárolt 5 tömböt Collins Avenue mentén, hogy nagyívű ingatlanfejlesztésbe kezdjen.  Üzleti partnerével, Len Blavatnik milliárdossal összeállva, egy olyan 1 milliárd dolláros ingatlanfejlesztésbe kezdtek, ahol neves építészekkel összefogva  sajátos, különleges megoldásokkal teszik rendkívülivé a városnak ezt a részét. Még nem értek a végére a munkálatoknak, de már látványosak az eredmények.

A 46 apartmanból álló luxusapartmanház, a Faena ház,  2015 végére készült el. Mint utólag kiderült, a Foster építésziroda tervezte ház igazi pezsgést hozott Miami ingatlanpiacára, megdöntve az addigi rekordokat. A legfelső szint úszómedencés, 360°-os kilátást nyújtó két penthouse lakását rekord áron, 60 millió dollárért vette meg a Citadella Pénzügyi Alap feje, Griffin, akkora hatalmas reklámot csinálva az épületnek, hogy az egész ingatlanpiac felélénkült. Míg a korábbi évtizedekben Miami és környéke a dél-Amerikai befektetőknek volt az elsődleges célpontja, ma már az amerikaik (elsősorban a gazdag New Yorkiak)  is megjelentek vásárlóként. Az erkélyek és az épület ívét úgy alakították ki, hogy minden apartman csodás kilátással rendelkezzen. El kell ismerni, tényleg gyönyörű az óceán partján álló épület vonala. Nem csoda, hogy Westéknek is megtetszett az ingatlan.

Kanye West Faena House Miami Beach

 

A városrész talán legszebb épülete a 2016-ban átadott Faena Art Center. Mint ismert, Miami a művészeti kereskedelmi vásárok és kiállítások világhíres helyszínévé vált. A napsütés, a gyönyörű tenger nem csak a hajózást, yachtokat kedvelő gazdagokat, celebeket, de a művészetpártolókat is idevonzza. 15 éve már a híres Art Baselnek is van egy Miami Beachre szabott változata. A Miami Art vásárral egyidőben, minden év december elején gyakorlatilag a világ összes országának neves galériája jelen van aktuális kínálatával. A városban új múzeumok épültek. Kialakították a Design District nevű városrészt, ami ha lehet fokozni, a drága kerületek között is a legdrágább, leghipszterebb és a Miami Art idején szabadtéri kiállításokkal, designer boltokba helyezett kiállításokkal járul hozzá az eseményhez. De a Miami Art idején nincs olyan kerület, ahol ne lennének művészeti programok. Faena is megcsinálta a maga művészeti fesztiválját, koncert és művészeti sátor volt This is not America címmel a strandon. De a kerületnek van még egy csodálatos hozzájárulása Miami kulturális életéhez és ez, a Faena házzal szemben, az út túloldalán felépített, kör alaprajzú Faena Art Center. Eltéveszthetetlen homlokzata uralja a kerület és a Collins Avenue hangulatát.

Faena Art Center Miami Beach Faena district

 

Faena és Blavatnik projektjének talán legfontosabb eleme Miami Beach első luxushoteljének, az 1947-ben épült Saxony hotelnek a modernizálása volt. A  2016-rakészültek el a modernizálással és ennek eredményeként lett a Faena hotel a luxus luxusa, amelynek  belső kialakításáról, stílusáról csak szuperlatívuszokban beszélnek. Baz Luhrmann, Catherine Martin és a menő antwerpeni cég, a Studio Job vett részt a hotel koncepciójának, dizájnjának és narratívájának kialakításában.

Faena Hotel Miami Beach Faena district

Nem véletlen, hogy a kerület megtetszett a West házaspárnak, akiknek egyébként is komoly kötődése van Miami Beachhez. West szereti Miami Beach kulturális pezsgését, rendszeres látogatója a december eleji művészeti vásárnak, az Art Baselnek és Miami Artnak, Westné családja pedig itt nyitotta a Dash márkaboltot.

Scroll to top