Justin Theroux csendháborítása Greenich Village-ben

Justin Theroux, akit valószínűleg észre sem vennénk, ha nem Jennifer Anistont vette volna feleségül, éli világát. Most épp a Szigeten. Bár örömmel szelfizett Wiz Khalifával a Hajógyári-szigeten, de valójában nem a fesztivál, hanem a Mila Kunist is felvonultató kémfilm egyik szerepe vonzotta Budapestre. Ennek gondolom, a New York-i szomszédja örül a legjobban, aki nem igazán rajong a színész életmódjáért.

Justin Theroux
©Justin Theroux instagram

A kreatív családból származó színész-forgatókönyvíró  hozzákapcsolható néhány érdekes filmhez, de színészi teljesítményét annak ellenére sem tartják túl sokra, hogy a három évadot megért HBO sorozatban, a Hátrahagyottakban szerzett pár rajongót. Némi éllel talán úgy összegezhetjük, hogy a modoros szemöldökrángatás mellett a legnagyobb színészi  teljesítménye a házassága. Az elmúlt hat évben profi módon beilleszkedve a bulvárt foglalkoztató  „édeshármas” narratívájába, előszeretettel fűzi bele filmpromóiba felesége volt férjét. Ha kérdezik, ha nem.

Úgy tűnik, az opportunizmus és a gőgös arrogancia kombója nem csak a kommunikációját, hanem a mindennapjait is áthatja. Amikor a New York-i szomszédja kifejezte nemtetszését a hónapokig tartó lakásfelújítás és egyéb zajok miatt, fogta és beperelte. 350.000 dollárra. Zaklatásért. Justin Theroux szerint a szomszéd véleménynyilvánítása, a népszerű színészházaspár ( mármint ő és Aniston) elleni médihadjárata, a tetőteraszának víz-, és áram elzárását kilátásba helyező fenyegetés olyan lelki terror, hogy csak pénzzel orvosolható. Norman, a szomszéd, akinek a szolgálatai állítólag még igen hasznosnak bizonyultak hat éve, amikor a Jennifer Aniston miatt feleslegessé vált barátnőjét ki kellett paterolni a közös apartmanból, most visszaperelte.  Csendháborításért, birtokháborításért.  Az ok, hogy a színész a bunkó viselkedésével és az általa generált zajokkal pokollá teszi az ő és felesége életét, ezért szeretné, ha a színész leszigeteltetné otthonát.

Jók ezek a perek, mert így rádöbbenhetünk, hogy a csendháborítás és a jószomszédi iszony nem csak a magyar panelek és a társasházak sajátja, de Greenwich Village többmilliós apartmanjai esetében is felmerülhet. Sőt, ebben az esetben azt is megtudhatjuk, hogy Justin Theroux-nak hangos dühkitörései vannak, rendszeresen egyedül hagyja a lakásában a befogadott kutyákat, akik aztán folyamatosan ugatnak, illetve reggelenként rendszeresen súlyos tárgyakat ejt le. Azt hiszem az ágyazást, a takarítást és a gyerekek miatti zajokat kizárhatjuk, így marad a súlyzós edzés okozta zajszennyezés. Szinte mindegy, hogy bosszúból vagy figyelmetlenségből, önzőségből történik.

Nem tudhatjuk mi lesz a perek vég. Mint tudjuk, a hírességek számára a média csak akkor zavaró, ha a kép nem hízelgő. Ez  az eset pedig nem hízelgő Justin Theroux-ra nézve, így a peren kívüli megegyezés borítékolható.

Az, hogy a társasházi együttlét milyen problémákat okozhat és mit érdemes megfontolni, azt az Amit egy társasházi lakás vásárlójának megfontolni érdemes és a A súlyos következményekkel járó trend című cikkeinben mi is feldolgoztuk.

Scroll to top