Megkezdődött Londonban a kollégiumi élet

Megkezdődött Londonban a kollégiumi élet

Míg Magyarországon már az első ZH-kat is megírták a legtöbb egyetemen,  addig Londonban a hétvégén költöztek be a kollégisták.  Bár a britek kiszavazták magukat az Eu-ból, de az országot, különösen Londont épp az általuk most kevésbé imádott fantasztikus multikulti teszi a világ egyik legvibrálóbb helyévé. Na meg persze az irdatlan sok pénz. Ahol pénz van és vásárlóerő, ott speciális igények is vannak. Miért éppen ne a diákoknak lennének speciális igényeik.  A London egyik legelegánsabb, Mayfair nevű részén most megnyílt 80 Park Lane elnevezésű ingatlan pont az ilyen fiatalok számára kínál fényűző szolgáltatást. A háromszobás lakás 12,5 millió fontot (4,41 milliárd forintot) ér, tulajdonosa pedig kifejezetten kiadni szeretné – hetente 4 ezer fontért (1,4 millió forintért). Ez évente 192 ezer (67,8 millió forint), ami nagyjából hétszerese az átlagkeresetnek az Egyesült Királyságban.

Inside the £4,000 per week London home for rich Middle Eastern students

Most students in London live in halls of residence for a year, before moving onto a cramped house-share. However, for the world’s richest families, finding student accommodation for their sons and daughters is not only easy, it’s also an exercise in luxury.

Az átlag magyar kollégista persze kicsit szerényebb körülmények között lakhat Londonban. Ami a szerencse, hogy  18 nm-es, kétszemélyes kollégiumi szoba nem tereli el annyira a figyelmet a tanulásról, mint a fényűzőbb lakások.

kollégium Londonban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..