Mit csináljak, ha hideg a radiátorom légtelenítés után?

Szerencsések vagyunk az időjárással. A jól benapozott lakásokban még be sem indult a  fűtési szezon, de a kevésbé szerencsések már a fűtési szezon első bosszúságán is túl vannak.  A  kazán dübörög és mégis néhány radiátor hideg marad. A gyakorlottabbak tudják, hogy a teljes rendszer légtelenítése a megoldás és csalódottakká válnak, ha a légtelenítés ellenére egy-két vagy több fűtőtest hideg marad. Kétségbeesni nem szükséges, mert 5 egyszerű lépés, némi idő és néhány eszköz segítségével úrrá lehetünk a helyzeten, amit az esetek 90%-ban a beragadt szelep okoz.

Mit tegyünk a helyzet orvoslására?

Lépés #1: Csavarás

Csavarjuk le a szabályozó kart ( azaz hőmérséklet beállító tekerőgombot). Erre azért van szükség, mert ez alatt található a beragadt beállító szelep.

hideg radiátorok javítás

Lépés #2: Zsíroldás

Most jön a trükk. Feszegetés, rongálás helyett használjunk  WD-40 zsíroldót. Fújjuk rá ezt a sokoldalú vegyszert, hogy előkészítsük a terepet (azaz a szelepet) a lazításhoz.

hideg radiátorok javítása

Lépés #3: Lazítás

Most jöhet a lazítás. Csavarhúzó, fogó segítségével lazítsuk ki a szelepet. Az alábbi kép a már kiszabadított szelepet mutatja.

hideg radiátorok javítása

Lépés #4: Utógondozás

Gondoljunk a jövő télre és ismét fújjuk be a csoda vegyszerrel, a WD-40 zsírtalanítóval a szelepet, hogy tényleg  folyamatosan tudjon mozogni illetve kevésbé akarjon beragadni.

Lépés #5: Összeszerelés

Nincs más hátra, mint a szabályozó kar visszatekerése.  hideg radiátorok javítás

A javítás 10-120 percet vehet igénybe. Az esetek 90 %-ban megoldja a fűtést.

Cégünk vállalja Budapest területén a hiba elhárítását, radiátoronként 28.000 Ft+áfa áron

Scroll to top