33 ezer festőre lenne szüksége a brit építőiparnak

Érdekes építőipari hír szaladt végig a brit sajtón.  Londonban és Dél-Angliában jelenleg 33.000 festő- és dekorátor szakember hiányzik. A brit kormány, a krónikus lakáshiány enyhítésére 1 millió új lakás építését célozta meg 2020-ig, de lehet, hogy az építőipari szakemberhiány keresztül húzhatja az elképzeléseiket.

A hír szerint, az elmúlt két évben a brit építőipar legnagyobb korlátjává a szűk szakember kapacitás vált. Ezért nemcsak sok embert keresnek, de erősen érdekeltek a frissen végzettek ezreinek gyors betanításában, a gyakorlottak szakemberré képzésében, sőt az átképzésben is. Jól illusztrálja a jelenséget a Manpower munkaközvetítő egyik  jelentésbrit építőipar szakember hiány 2015 októbere, hogy van olyan cég, amelyik heti 1000 fontos áron bérel kőműveseket Portugáliából. (HAHÓ, ez évi 52000 font? =22 millió ft?)

A National Carrier Service szerint a festők fizetése évi 14.500 -17.000 fontnál kezdődik, de a szakképzett festők átlagfizetése 17.500-23.000 font között van. Aki irányítási feldatokat is hajlandó elvállalni évi 23.000 fontnál is többet kereshet, de a túlóra is emeli a fizetést. Mai árfolyamon ez több mint 6-9,6 millió forint között van. Ha tekintetbe vesszük, hogy ez nem feketén kifizetett bér és nyugdíjat is lehet utána kapni, akár a magyar szakemberek fantáziáját is megmozgathatja.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top