A tervek szerint könnyítések a CSOK-ban

Az értékhatár, a külterület, az összkomfortos definíciója, a közmunkások CSOK-ja lehet a tárgya annak a két kormányrendeletnek, amellyel a jelenlegi szabályokat szeretnék módosítani februártól.

  • Csokopoly játék a CSOK-kal alacsonyjutalek.huNem lesz 30 milliós plafon a CSOK-nál: megszünik a jelenleg érvényes szabály, amely szerint  a 10 milliós támogatás mellé felajánlott, 3 százalékos kamattal felvehető 10 millió forintos hitellel csak olyan ingatlant lehetett venni, ami a telekár és az áfa nélkül, bekerülési áron nem drágább, mint 30 millió forint.
  • Vizsgálják, pontosítják a feltételeket, többek között a használt lakásvásárlás, avagy újak építése tekintetében.  A nagyvárosokban vizsgálják az emeletráépítés és a tetőtérbeépítés szabályait, illetve a tanyákra és külterületekre vonatkozó szabályozást is. Úgy tűnik külterületeken, illetve zártkerti területen is lehet majd építkezni.
  • A szennyvíz vezeték és a vezetékes ivóvíz nem lesz feltétele az összkomfortos besorolásnak. Ahol nincs vezetékes ivóvíz, ott elég lesz ennek eléréséhez az iható víz.
  • Újragondolják a közhasznú foglalkoztatottak használt lakásra vagy lakásfelújításra felvehető CSOK-ját, eddig ők ki voltak zárva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top