Albániában járva nemcsak szinvonalas éttermeket találunk, hanem sok helyi jellegzetes vendéglőt, érdekes és finom fogásokkal. Az árak a magyar árak alatt vannak, trendi helyeken magasak, lokálisakon meglepően alacsonyak. Ezekből szemezgettünk:
Az előételekből lepényt, amit tefföllel adnak és saslikot próbáltuk


Mindenhol kapható a görög saláta

Sajnos a halleves nem nyújtott kiemelkedő gasztronómiai élményt

A tenger gyümölcsei spagetti jóval olcsóbb a tengerparton is, mint Magyarországon

A hegyekben utazáskor lehet látni az út szélén, a patakból frissen fogott pisztrángot árulják

Amit szerencsére néhány kilométerrel késöbb meg is lehet kóstolni

A vendéglők többségében sütik nyárson a bárányt

amihez köretként tejfölt és kukoricás kenyeret adnak melegen

Városi vendéglőben, étteremben így szolgálják fel

Az étkezés végén albán mandarinnal kedveskednek

A édességek nagy meglepetést nyújtanak, mert este is frissen lehet kapni a legkiválóbb minőségű krémest, ami Magyaroszágon is csak a top néhány cukrászdában elérhető, azoknak az árának a töredékéért. Tészta friss és ropogós, a krém mennyei.

Fantasztikus baklavát lehet vásárolni minden pékségben

Az albán pékségekben remek kekszeket is lehet venni.

g