Albániában járva nemcsak szinvonalas éttermeket találunk, hanem sok helyi jellegzetes vendéglőt, érdekes és finom fogásokkal. Az árak a magyar árak alatt vannak, trendi helyeken magasak, lokálisakon meglepően alacsonyak. Ezekből szemezgettünk:
Az előételekből lepényt, amit tefföllel adnak és saslikot próbáltuk
Mindenhol kapható a görög saláta
Sajnos a halleves nem nyújtott kiemelkedő gasztronómiai élményt
A tenger gyümölcsei spagetti jóval olcsóbb a tengerparton is, mint Magyarországon
A hegyekben utazáskor lehet látni az út szélén, a patakból frissen fogott pisztrángot árulják
Amit szerencsére néhány kilométerrel késöbb meg is lehet kóstolni
A vendéglők többségében sütik nyárson a bárányt
amihez köretként tejfölt és kukoricás kenyeret adnak melegen
Városi vendéglőben, étteremben így szolgálják fel
Az étkezés végén albán mandarinnal kedveskednek
A édességek nagy meglepetést nyújtanak, mert este is frissen lehet kapni a legkiválóbb minőségű krémest, ami Magyaroszágon is csak a top néhány cukrászdában elérhető, azoknak az árának a töredékéért. Tészta friss és ropogós, a krém mennyei.
Fantasztikus baklavát lehet vásárolni minden pékségben
Az albán pékségekben remek kekszeket is lehet venni.
g