Befektetési célú lakásvásárlás jövőbeli hozamai

Brutálisan sokat lehet keresni a lakásokon: A Portfolio a befektetési célú lakásvásárlás hozamait járta körbe egy alapos cikkben. Számításaik szerint azok, akik tavaly vásároltak lakást kiadási céllal, a 2014 márciustól 2015 júniusig eltelt időszakban több mint 20 százalékos hozamokat is realizálhattak, akár panel, akár téglalakásokkal.” Érdemes a cikket elolvasni, mert a Duna House adatainak segítségével több városra, kerületre lebontva analizálták a hozamot, a bérleti díjak változását.

Érdemes még befektetési célú lakásvásárlásban gondolkodni, vagy már lekéstünk róla?

Brutálisan sokat lehet keresni a lakásokon: Betartva a befektetés azon  alapszabályát, hogy sose múltbéli hozamok alapján döntsünk a befektetésről, azt is megvizsgálják, hogy érdemes-e még beszállni. Megállapításaik szerint:

  • lakáspiac iránti befektetési érdeklődés továbbra is magas, különösen a fővárosban. Szeptemberben  a vásárlók  38 százaléka befektetési célú vásárló volt.
  • számításaink szerint a lakás kiadásából 2,8 – 5,4 százalékos hozam származhat, és ehhez jöhet még hozzá a lakásfelértékelődéséből származó hozam.
  • összesen 4,8-8,4 százalék között lehet a befektetési lakásvásárlásból származó hozam, ami a betéti kamatok alacsony szintje miatt még mindig nagyon kedvező.

II. kerület 6-7% összesített hozammal?

Mivel az elemzésből látszik, hogy a II. kerületben van még fantázia, hiszen kalkulációjuk szerint a hozam bérbeadásból 4%, a lakás felértékelődéséből 2-3% lehet, ezért adnánk ehhez két ötletet.

Buda eladó lakás csere

Cserére kínált Margit körúti másfélszobás lakás

Ebben a Margit körúti, házban egy két erkélyes, másfél szobás, 62 nm lakás ajánljuk azok figyelmébe, akik ega budai oldalon keresnek befektetési célú lakást, és rendelkeznek egy körúthoz közeli lakással.

 

 

Eladó lakás Budapest II Frankel Leo u alacsonyjutalek.hu
nappali- álmenyezettel, világítással

Eladó másfél szobás lakás bel-Budán, a Margit híd lábánál

A másik lehetőség, ez a Frankel Leo utcában levő, irodának, orvosi rendelőnek, ügyvédi irodának is hasznosítható földszinti, másfél szobás lakás. A lakás ára nagyon kedvező: 19 990 000 Ft.

 

Bérbeadás, Airbnb, Booking.com

A befektetési célú lakásvásárlásnál azt is jó, ha előre felmérjük, hogy életritmusunk, stílusunk, kockázattűrő képességünk szempontjából melyik hasznosítási forma a legmegfelelőbb. Az intenzívebb, folymatos marketing tevékenységet, takarítást, karbantartást kívánó szálláshely-szolgáltatás, vagy  a tradícionálisabb,  hosszabbtávú lakáskiadás.

Scroll to top