Bulinegyedben négy év alatt duplázódtak az árak

Úgy tűnik, a lakók morgolódása és akciózása ellenére, jól megy a turizmus a bulinegyedben, mert a lakások iránt nem csökkent, sőt növekedett az igény, amit jól tükröz a lakásárak alakulása. 

A belváros kiemelt ingatlanbefektetési célpont évek óta, hiszen az egész évben kitartó turizmus miatt az aktív ingatlanhasznosítás egyik legtökéletesebb helyszíne. Egyre inkább látszódik, hogy a sokszínű vendéglátóhelyek megjelenése, a beinduló építkezések, a tetőtérbeépítések kezdik átrajzolni a VI., VII. és VIII. kerület ingatlanpiaci viszonyait, ami nem csak a kerületek arculatára, de az árakra is hatással vannak.   Ezt biznyítja az OTP Ingatlanpont Portfólión megjelent elemzése is, amely szerint a bulinegyed – az Andrássy út – Károly körút – Rákóczi út – Nagykörút határolta terület- ingatlanárai dinamikusan követik a felkapott Terézváros árait. Már csak 13 százalékos a különbség a két kerület között, míg a négy évvel ezelőtti 23 százalékos volt. A VI. kerületben az átlagos négyzetméterár jelenleg 525 ezer forint, a VII. kerületben 462 ezer.

Ami a bulinegyed felkapott utcáit illeti, a Kazinczy utca messze átlag felett teljesít 654 ezer forintos négyzetméterárával, de az Akácfa és a Klauzál utcában is meghaladja a lakások átlagos négyzetméterára  az 520 ezer forintot – a 2013-as ár 240 százalékát.  Az elemzés szerint valamivel több, mint 600, építés, vagy egyelőre csak értékesítés alatt álló lakásról tud a környéken, melyek átadása két éven belül várható.

Aki az Akácfa utcában vásárolna

Belvárosi ékszerdoboz teremgarázshellyel

Kiadó belső kétszintes, 3 hálószobás, amerikai konyhás, csendes belső kertre nyíló apartman Budapest VII. bulinegyed közepén.

411
Bérelt

Aki inkább az elegánsabb Palotanegyedben keresne új lakást:

Kertkapcsolatos, galériázható lakás a belvárosban

Az egyre nagyobb presztízzsel rendelkező, folyamatosan megújuló  Palotanegyedben igazi ritkaságnak számít egy ilyen tágas, kertkapcsolatos lakás.

21
Eladva
Scroll to top