Hogyan adhatja el ingatlanát koronavírus járvány alatt?

Az alacsonyjutalek.hu reagálva a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre azonnal kialakította az eladók, vevők, bérbeadók, bérbevevők, az ingatlan iránt érdeklődők számára is biztonságos folyamatot.  A 360° -ban körbejárható fénykép és az ezekkel körbejárható lakások, így a lakások bemutatásának digitális térbe terelésbe nem újdonság, hiszen ez már 3 éve a szolgáltatásunk része, de  most a biztonságossá tétel érdekében a papírmentes folyamatok, a digitális lakásbemutatások, a védőeszközök használata is a mindennapok része lett.

Útmutatóinkkal azt mutatjuk be, hogy a járványhelyzetben, hogyan segítjük ingatlanának értékesítését, bérbeadását, megvételét.

Ingatlanértékesítés koronavírus járvány alatt

  1. Konzultáció.  A kedvező áru szolgáltatásunkat eddig is a hatékony, precíz, online folyamataink tették lehetővé. Most a telefonos konzultáció lehetőségét kiegészítjük videó hívásos konzultációval igény esetén.
  2. Megbízás. Eddig is elvi és szakmai kérdésnek tekintettük, hogy csak olyan ingatlan értékesítését vállaljuk, amit láttunk, lefényképezhettük és meggyőződhettünk a tulajdoni viszonyokról, a megbízó személyéről. Ettől, most sem tekintünk el, az ingatlant látnunk kell. Az ingatlan felvételére a szerződés online kiküldése és aláírása után kerül sor. Mivel az egészség az első, ezért a fertőtlenítés, a védőeszközök használata (maszk, kesztyű) mellett fényképezzük le az ingatlant, mérjük fel.
  3. Marketing. A 360°-ban körbejárható fotók és az azokból elkészített virtuális túra biztosítja, hogy az ingatlan a fizikai megtekintés nélkül is nagyon jó benyomása legyen az érdeklődőknek az ingatlanról. A hiteles alaprajz. A felmérésünk alapján, tökéletesen visszaadva az ingatlan paramétereit. Ahogy eddig is, ezután is része az ingatlan bemutatóanyagának. 2D fényképek, bőséges számban, nagyszerű minőségben is részei az általunk összeállított marketing anyagnak.
  4. Bemutatás. Az ingatlan paraméterei a hirdetés, fényképek, 360°-ban körbejárható fényképek alapján jól felmérhetőek, de a valódi arányok, fények, hangulatok csak személyes megtekintéssel állapíthatóak meg. Jelenleg a home office, a távoktatás, a social distancing-társadalmi távolságtartás szabályai, az egészségügyi és rendészeti intézkedések függvényében a már kiürített, üresen álló lakások, irodák megtekintése kivitelezhető személyesen mindannyiunk egészsége érdekében. A nem lakott lakásokat bemutatását személyesen biztosítjuk, igény esetén az eladó jelenléte nélkül. De a nem lakott illetve  lakott lakások esetében is lehetőséget biztosítunk az ingatlanok a virtuális open house, nyitott ház koncepció keretében történő,  érintkezésmentes bemutatására. Ezt vagy előre felvett videóval vagy videós bejelentkezéssel biztosítjuk az ingatlan videós megtekintésére bejelentkezettek számára. Ez ugyan nem helyettesíti a személyes megtekintést, de ezzel leredukálhatjuk a személyes megtekintők számát, alaposan kiszűrhetjük a nem céltudatos vevőket.
  5. Ajánlat tétel. Az ajánlat tétellel történő kommunikációt írásban, emailen keresztül tesszük lehetővé.
  6. A szerződés, előszerződés lebonyolítása. Szerencsés időpillanatban vagyunk, mert lehetővé vált a szerződéskötés online ügyvédi ellenjegyzése, mert a Covid-19 járvány generálta digitalizáció a jogi folyamatokat sem kímélte.
Scroll to top