Kertes társasházi lakások 6 előnye

Tavasszal és nyáron felerősödik bennünk a természet, a kert utáni vágy. Egy kellemes tájolású terasz vagy erkély könnyedén a lakásunkba varázsolhatja a tavaszt, de talán még jobb érzés  munka után úgy hazaérkezni, hogy akár a saját kertünkben is leülhetünk, vagy gyönyörűen virágzó fák, virágágyások látványára ébredhetünk. Az utóbbi évek parkfoglalási, közösségi kert mozgalma is jól bizonyítja, hogy ez a vágy nagyon sokunkban erős és ez az igény azokban is felmerül, akik nem tudnak vagy szeretnének családi házban lakni, de szívesen élveznék a kert örömeit, a saját játszótér, virágágyás, piknikező előnyit. Számukra a tökéletes megoldás a kertes társasház. Azt, hogy milyen előnyökkel jár, néhány általunk ajánlott lakással is bizonyítjuk.

[aesop_parallax height=”350px” img=”http://alacsonyjutalek.hu/wp-content/uploads/2017/03/eladó-lakás-budapest-törökvész-10.jpg” parallaxbg=”on” parallaxspeed=”6″ captionposition=”bottom-left” lightbox=”off” floater=”on” floaterposition=”left” floaterdirection=”none”]

1.Kicsi lakóközösség

A lakásösztönzők (CSOK-kal, 5%-os áfa) hatására elindult, teremgarázsokkal, korszerű fűtési, világítási, építészeti megoldásokkal jellemezhető lakóingatlan-beruházásokat egyre inkább befolyásolja a beruházók profitorientáltsága. Sajnos ezeket az épületeket nem egyszer 8-10 szintesre tervezik, építik, lecsökken az épületek közötti távolság és akár 60-80-200 lakás is kialakításra kerülhet egy-egy lakótömbben. Ezzel szemben, a 25-30-40-50 évvel ezelőtt épült kertes társasházak lakóközössége sokkal kisebb, sokkal intimebb.  A 6-8-10 lakásos, maximum 4 szintes épületek a jellemzőek, de akad közöttük 2 lakásos is, mint ez az utólagos emeletráépítéssel kialakított kétlakásos társasház Gazdagrét és Hosszúrét határán.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.

2. Kertészet feladatait nem egyedül kell megoldani

Azon  lakóházak esetében, amelyeket park vesz körül, a kertészeti feladatokat több-kevesebb sikerrel az önkormányzatok látják el. Így fordulhat elő, hogy az egyik leggazdagabb kerületnek számító XII. kerületben tavaly, tavalyelőtt hónaljig érő, elszáradt, beérett gaz látványát kellett elviselni egész nyáron. A családi házak esetében a ház tulajdonosának kell saját vagy külső erőforrással megoldani a kertészeti feladatokat. A társasházak esetében a lakóközösség együttesen dönt a kert jellegéről, a feladatokról és végzi el, vagy végezteti el a kert rendben tartását. Persze nem feltétlenül egyszerű ezeket a feladatokat összehangolni egy társasházon belül, de számtalan jó példát láthatunk, mint például ezekben  a rózsadombi társasházakban is kellemes kertet tudtak kialakítani.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.

3. Kizárólagos használatú kert

Kisebb lakóközösségek esetén az is előfordul, hogy a kert egy részét a lakók önállóan használhatják, vagy kizárólagos használatú kertrészük lehet, esetleg fel is osztják a kert használatát a lakások között, mint ebben a Csillaghegyen levő négylakásos társasházban.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.

4. Csendes mellékutcákban találhatóak

Mivel ezek a társasházak kertvárosias városrészekben épültek, ezért nagyon sok esetben (az általunk ajánlott összes ingatlan esetében) kis mellékutcákban, ezért csendes környék csendes utcájában találhatóak.

[aesop_parallax height=”350px” img=”http://alacsonyjutalek.hu/wp-content/uploads/2017/03/eladó-lakás-budapest-törökvész-12.jpg” parallaxbg=”on” parallaxspeed=”6″ captionposition=”bottom-left” lightbox=”off” floater=”on” floaterposition=”left” floaterdirection=”none”]

5. Nincs autóbeálló a kertben

Ezekben a társasházakban még nagyon ritkán találhatóak teremgarázsok. Vagy egy garázssort építettek fel a lakóházzal egy időben, vagy teljesen kizárták az autókat a kertből és azoknak az utcán kell állniuk vagy a ház alatti garázssorban. Mint ebben a Sasadon levő társasházban, ahol az általunk ajánlott lakáshoz egy földszinti garázs is tartozik.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.

 

6. Családi ház jellegű

Szinte minden kerületben van olyan földszintes társasház, amelynek a kertje a telek szélére épített lakásokkal körül vett. Úgy élvezhetjük a közös kertet, mintha családi házban élnénk, de közben egy zárt közösségű társasházban van a lakásunk. Igaz, ezek az épületek nem újak, közel 100 évesek, de nagyon sok felújított lakást találhatunk közöttük, mint például ez a rákospalotai lakás.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.

 

 

 

Scroll to top