Kertes társasházi lakások 6 előnye

Kertes társasházi lakások  6 előnye

Tavasszal és nyáron felerősödik bennünk a természet, a kert utáni vágy. Egy kellemes tájolású terasz vagy erkély könnyedén a lakásunkba varázsolhatja a tavaszt, de talán még jobb érzés  munka után úgy hazaérkezni, hogy akár a saját kertünkben is leülhetünk, vagy gyönyörűen virágzó fák, virágágyások látványára ébredhetünk. Az utóbbi évek parkfoglalási, közösségi kert mozgalma is jól bizonyítja, hogy ez a vágy nagyon sokunkban erős és ez az igény azokban is felmerül, akik nem tudnak vagy szeretnének családi házban lakni, de szívesen élveznék a kert örömeit, a saját játszótér, virágágyás, piknikező előnyit. Számukra a tökéletes megoldás a kertes társasház. Azt, hogy milyen előnyökkel jár, néhány általunk ajánlott lakással is bizonyítjuk.

eladó-lakás-budapest-törökvész-10.jpg

1.Kicsi lakóközösség

A lakásösztönzők (CSOK-kal, 5%-os áfa) hatására elindult, teremgarázsokkal, korszerű fűtési, világítási, építészeti megoldásokkal jellemezhető lakóingatlan-beruházásokat egyre inkább befolyásolja a beruházók profitorientáltsága. Sajnos ezeket az épületeket nem egyszer 8-10 szintesre tervezik, építik, lecsökken az épületek közötti távolság és akár 60-80-200 lakás is kialakításra kerülhet egy-egy lakótömbben. Ezzel szemben, a 25-30-40-50 évvel ezelőtt épült kertes társasházak lakóközössége sokkal kisebb, sokkal intimebb.  A 6-8-10 lakásos, maximum 4 szintes épületek a jellemzőek, de akad közöttük 2 lakásos is, mint ez az utólagos emeletráépítéssel kialakított kétlakásos társasház Gazdagrét és Hosszúrét határán.

2. Kertészet feladatait nem egyedül kell megoldani

Azon  lakóházak esetében, amelyeket park vesz körül, a kertészeti feladatokat több-kevesebb sikerrel az önkormányzatok látják el. Így fordulhat elő, hogy az egyik leggazdagabb kerületnek számító XII. kerületben tavaly, tavalyelőtt hónaljig érő, elszáradt, beérett gaz látványát kellett elviselni egész nyáron. A családi házak esetében a ház tulajdonosának kell saját vagy külső erőforrással megoldani a kertészeti feladatokat. A társasházak esetében a lakóközösség együttesen dönt a kert jellegéről, a feladatokról és végzi el, vagy végezteti el a kert rendben tartását. Persze nem feltétlenül egyszerű ezeket a feladatokat összehangolni egy társasházon belül, de számtalan jó példát láthatunk, mint például ezekben  a rózsadombi társasházakban is kellemes kertet tudtak kialakítani.

Felújított kertkapcsolatos lakás, megvásárolható garázzsal a Rózsadombon

Szuper környék csendes mellékutcájának decens társasházában 2,5 szobás lakás eladó.

311
Eladva

Rózsadombon 4 házból álló lakóparkban

Eladó két szobás, első emeleti, felújított lakás, Budapest II. kerületében, a Rózsadombon.

21
Eladva

3. Kizárólagos használatú kert

Kisebb lakóközösségek esetén az is előfordul, hogy a kert egy részét a lakók önállóan használhatják, vagy kizárólagos használatú kertrészük lehet, esetleg fel is osztják a kert használatát a lakások között, mint ebben a Csillaghegyen levő négylakásos társasházban.

Római parttól 20 perc sétára

Eladó 6 szobás, 310 nm-es családi ház Budapest, III. kerületében, Csillaghegyen. A pince, földszint, tetőtér kialakítású, 732 nm-es telken fekvő...Read More / További részletek→

622
Eladva

Egész évben nyaralás

Egész évet nyaralásként élheti meg ebben a fürdőmedencés, Duna part közeli apartman-házban.

21
Eladva

Privát kert, méretes terasz teszi különlegessé ezt a lakást

Privát kertrész, méretes terasz teszi fantasztikussá ezt a fürdőmedencés társasházban levő lakást

21
Eladva

Fürdőmedence, fedett terasz, privát kert

Pompás, saját kerttel, fedett terasszal rendelkező lakás fürdőmedencés társasházban.

211
Eladva

Saját kerttel, kiadható lakrésszel rendelkező társasházi lakás eladó Csillaghegyen

Eladó 2 szintes, 75 nm-es, nappali+ 3 hálószobás, erkélyes, saját kerttel, fedett gépkocsibeállóval és a társasház földszintjén irodaként kiadható, 39...Read More / További részletek→

421
Eladva

4. Csendes mellékutcákban találhatóak

Mivel ezek a társasházak kertvárosias városrészekben épültek, ezért nagyon sok esetben (az általunk ajánlott összes ingatlan esetében) kis mellékutcákban, ezért csendes környék csendes utcájában találhatóak.

eladó-lakás-budapest-törökvész-12.jpg

5. Nincs autóbeálló a kertben

Ezekben a társasházakban még nagyon ritkán találhatóak teremgarázsok. Vagy egy garázssort építettek fel a lakóházzal egy időben, vagy teljesen kizárták az autókat a kertből és azoknak az utcán kell állniuk vagy a ház alatti garázssorban. Mint ebben a Sasadon levő társasházban, ahol az általunk ajánlott lakáshoz egy földszinti garázs is tartozik.

Kellemes tájolású 2 szobás, erkélyes lakás eladó Sasadon

Eladó 2 szobás, erkélyes, magasföldszinti lakás Sasadon, 9 lakásos, 1974-ben átadott, téglaépítésű társasházban. Az 52 nm-es, nagyon jó beosztású, külön...Read More / További részletek→

211
Eladva

6. Családi ház jellegű

Szinte minden kerületben van olyan földszintes társasház, amelynek a kertje a telek szélére épített lakásokkal körül vett. Úgy élvezhetjük a közös kertet, mintha családi házban élnénk, de közben egy zárt közösségű társasházban van a lakásunk. Igaz, ezek az épületek nem újak, közel 100 évesek, de nagyon sok felújított lakást találhatunk közöttük, mint például ez a rákospalotai lakás.

jó beosztású, két szobás, teraszos lakás eladó földszintes rákospalotai társasházban.

Szeretné úgy érezni, mintha családi házban élne, de szeretne egy egy társasház zárt közösségéhez tartozni? Ez a rákospalotai 2 szobás lakás lehet az ideális megoldás.

21
Eladva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..