Lakáskiadás könnyítése 2018

A 2018 évi költségvetés  a jelenlegi befektetési célú lakásvásárlók számára optimálisabbá teszi a piaci környezetet. A még nem elfogadott törvénytervezet szerint 2018-tól a rövidtávú (Airbnb) és hosszútávú ingatlan-bérbeadások körüli könnyítések sokat segíthetnek az eddigi rendszeren, bár kár hogy a garázs-bérbeadásra nem gondoltak.

http://index.hu/gazdasag/2017/05/03/beadtak_a_tavaszi_adocsomagot/

Nő a munkáltató által adómentesen adható mobilitási célú lakhatási támogatás mértéke

A csomag alapján 2018-tól tovább nő a munkáltató által adómentesen adható mobilitási célú lakhatási támogatás mértéke. A foglalkoztatás első 24 hónapjában a minimálbér 40 százaléka helyett 60 százaléka, a következő 24 hónapban a minimálbér 25 százaléka helyett 40 százaléka, az utána jövő év alatt pedig 15 helyett 20 százalék lehet a támogatás.

Határozott idejű és munkaerő-kölcsönzés esetén is igénybe vehető a lakhatási támogatás

A mostani helyzettel szemben az adómentesség határozott idejű munkaszerződés esetén is nyújtható lesz és munkaerő-kölcsönzés esetén is igénybe vehetik majd az alkalmazottak a törvény hatályba lépése után.

Tételes átalányadó már három ingatlanra is választható

2018-tól a jelenlegi egy ingatlan helyett már háromig választható a legegyszerűbb és legnagyobb megtakarítást biztosító adózási mód, a tételes átalányadó. A fizetendő adó szobánként mindössze évi 38 400 forint, ilyen kis adóteherrel az NGM arra számít, hogy nem éri majd meg eltitkolni a szálláshely-szolgáltatásból szerzett jövedelmet.

Eltörlik a ingatlan-bérbeadás 14%-os EHO-ját

A hosszú távú ingatlan-bérbeadók is jobban járnak 2018-ban, nem kell többé a bérbeadásból származó egymillió forintot meghaladó jövedelem után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást fizetni, csupán a sima szja-t.

Scroll to top