Másfél szobás, 55 nm-es lakás újragondolása 3 dimenzióban

A lakáshirdetésekre is igaz, hogy egy kép többet árul egy lakásról, mint a száraz, bár fontos leírás. Ezt kiegészíthetjük, azzal, hogy egy zsúfolt lakás esetében több segítséget nyújt egy háromdimenziós dizájn, mint a lakásról készült képek.

Ha a hirdetések monitorozása és szelektálása után kedvünk támad egy ingatlan megtekintésére, előfordulhat, hogy hasonló élmények, tapasztalatok érnek bennünket, mint az alábbi képek. Azaz, olyan zsúfolt a lakás, hogy nem érzékeljük a távolságokat, a méreteket.  Nem tudjuk elképzelni, hogy az általunk nélkülözhetetlen funkciók kialakíthatóak- e, valljuk be, nem is biztos, hogy kedvet kapunk a megtekintésükre.

[huge_it_gallery id=”5″]

Jó esetben,  rendelkezésünkre áll egy alaprajz, ami segít elképzelni,  hogy a lakás megfelel- e igényeinknek.


eladó másfélszobás lakás rózsadomb alján

Nagy segítségünkre lehet, ha egy háromdimenziós, méretarányos rajz is a rendelkezésünkre áll. Ennek a fenti, a Margit- híd budai hídfőjénél fekvő sétálóutcában levő 55 nm-es, másfél szobás lakás esetében a három dimenziós rajz segít abban, hogy a lakás előnyeit észre vegyük.

 

ELADÓ másfél szobás lakás Budán a Margit- hídhoz közel

Előszoba

Az előszoba ad első képet otthonunkról (irodánkról, rendelőnkről). Érdemes úgy kialakítani, hogy könnyen rendben tartható legyen, könnyű legyen cipőinket, kabátjainkat elővenni, elrakni, jó érzés legyen megérkezni. Mint a példánkból is jól látszik,  a cipőknek helyet adó komód, illetve a kabátoknak helyet adó gardrób, egy látványos tapéta, egy egész alakos tükör és a fésülködő tükör praktikussá teszi a tárolást, tágítja a teret, segíti a rendezettséget, moderné, letisztulttá teszi az összképet.

alacsonyjutalék design projekt másfél szobás lakás 2 kerület felhévíz Budapest

Konyha-étkező

A konyhát és az étkezőt már korábban összenyitották az előszobával, ami lehetővé teszi egy kis étkezőrész kialakítását, és elegáns belépőjévé válhat a nappalinak. Az okosan kiválogatott bútorok, egy a méretekhez igazodó étkező, a rakodó felületek mennyisége lehetővé teszi, hogy minden szükséges funkció (mosogatógép) kialakításra kerüljön, edényeink, konyhaieszközeink elférjenek. De tudomásul kell venni, hogy egy ilyen nyitott elrendezésnél a konyha rendben tartása kötelező, és nem választás kérdése, különben a konyha zsúfolttá, kezelhetetlenné válik.

alacsonyjutalék design projekt másfél szobás lakás 2 kerület felhévíz Budapest

Nappali

A sétálóutcára néző nappali 24 nm, és annak elenére, hogy most sok bútor és egyéb tárgy van benne, nyilvánvaló, hogy egy nagyon kellemes nappali élettér alakítható ki jól megválasztott ülő- és tároló bútorokkal. Ahogy az elképzelt berendezés esetén is kiderül, még egy dolgozósarok kialakítására is lehetőség nyílik. Mivel a hálószobaként szolgáló félszobában tárolás nem lehetséges, ezért a nappaliban kell ezt megoldani. Ezt ki lehet úgy is alakítani, hogy ne a gardrób szekrények uralják a teret, de polcoknak, tv-nek is kialakítható legyen egy terület. Vendégfogadásra, lazításra is alkalmassá válik.

alacsonyjutalék design projekt másfél szobás lakás 2 kerület felhévíz Budapest

Háló

Igaz, ez a belső udvarra néző szoba csak 6 nm, és a szobába belépve nehéz jól berendezhetőnek találni, de épp a három dimenziós rajz demonstrálja kiválóan, hogy egy 140 cm széles franciaágy mellé még egy komód és egy tv is betehető úgy, hogy a szoba szerethető és használható is lesz.

alacsonyjutalék design projekt másfél szobás lakás 2 kerület felhévíz Budapest

Fürdőszoba

Egy kisebb lakásban a kisebb fürdőszoba mindig feladja a leckét, különösen, ha csak 150 cm széles, mint ebben az esetben. Az arányai mellett az is gond, hogy az ajtó befelé nyílik. Itt kell vélhetően a legnagyobb átalakítást csinálni, hiszen egyrészt az ajtót célszerű egy tolóajtóra lecserélni, másrészt a funkciókat is érdemes átforgatni. Jelenleg a fürdőszoba közepén levő zuhanyzó miatt két fal is beépítésre került, ami az egyébként sem túl nagy méretből(4,34nm) is levesz. Ha a jelenleg is a fürdőszoba végében levő mosógép/cirkó mellé betesszük a wc-t, akkor egy kicsit szellősebbé tehető a mosdó és tusoló területe. Ezt a hatást erősíti a tusoló üvegfala is.

alacsonyjutalék design projekt másfél szobás lakás 2 kerület felhévíz Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top