Segítség! Melyik az év színe 2016-ban?

Segítség! Melyik az év színe 2016-ban?

Most akkor melyik is az év színe?  Teljesen össze vagyok kavarodva. Várjunk, azt hiszem itt a magyarázat: okker aranyra festett falak előtt egy  fehér fotelben üldögélünk rózsaszín blúzban, kék színű szoknyában, és gyönyörködünk a hirtelensárgára festett komódunkban.

Egyáltalán ki diktálja a divatot?

Pantone, aki szerint a rózsaszín-kék kombó a nyerő?

Nouveau Cheap: And the Pantone Color of the Year 2016 is…

Pantone 2016 Colors of the Year: Rose Quartz and Serenity For the first time ever, Pantone has select TWO shades for their annual Color of the Year, and let’s just say that if you like light pink and light blue, 2016 is going to be your year!

Vagy a Sherwin-Williams, aki szerint a fehér ismét a legtrendibb szín?

Sherwin-Williams’ 2016 Color Of The Year Is Barely Even A Color

Sherwin-Williams announced its 2016 color of the year today, and it is — are you ready for this? It’s white. Again. Technically called “Alabaster,” it is a hue “symbolic of new beginnings,” Sherwin-Williams said in a statement and “represents a straightforward and necessary shift to mindfulness, well-being and an atmosphere that is pure,” its Director of Color Marketing, Jackie Jordan, added.

Vagy a Kona, aki szerint a sárga nem hiányozhat egy lakásból sem?

We love Kona’s colour of the year for 2016!

With much anticipation from within the design world, late last year Robert Kaufman announced their 2016 colour of the year – Highlight! This bright and luminous yellow can be used in so many great, different ways! Even the smallest pop of this sunny yellow in a room will create a happy and warm atmosphere!

Vagy a Dulux, aki szerint okker arany árnyalatúra kell festeni falainkat?

http://www.colourfutures.com/en_colour-of-the-year-2016.jsp

Egyébként valljuk be, a Dulux színe és magyarázata a legmeggyőzőbb. Ők nem esztétikailag, hanem szakmailag közelítették meg a kérdést. Szerintük az arany minden 2016-ban divatos színben benne van. Valóban, az illusztráció magáért beszél, bár a bugyikék mintha hibázna, de sebaj.  Kicsit ugyan csalódást okoz, hogy csak úgy le okker aranyozták a cherished gold-ot, pont ők, akik a sárgát vagy lebbenő szári vagy citrus liget néven emlegetik.  De az aranyat is üde rizskalásznak nevezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..