Tisztességtelen-e így hirdetni egy ingatlant?

Az Otthonterkep.hu, mint az Index.hu  testvéroldala, jelentős támogatást kap közvetlen és közvetett hirdetéseken, véleményformáló, ingatlanközvetítő ellenes cikkeken keresztül. A blogokba, cikkekbe belefűzött bújtatott és kevésbé bújtatott hirdetéseken kívül konkrét lakáshirdetések is megjelennek. Mint például ez:

otthonhirdetes_2m

Miért érdekes? Mert nettó hazugságot állít: Azt, hogy a VI. kerületben egy 105 négyzetméteres lakást havi 124.000 forintért lehet bérelni. Ám, amikor ráklikkentve meglátjuk az igazi tartalmat, akkor a szövegből kiderül, hogy ez csak egy szoba bérleti díja, egyébként a lakás 1500 euro + rezsiért vehető bérbe.  Íme:

hazug otthonterkep hirdetes

 

Persze ezt nem egy galád, az Index.hu által rendszeresen fikázott ingatlanközvetítő hirdeti így, ez az okos ingatlanhasznosító közvetlen, valószínűleg jól megfizetett hirdetése (Index címlap ezt sugallja)  az Otthonterkep.hu oldalán.

Talán érdemes lenne, ha az Otthonterkep.hu az üzleti modelljét zavaró ingatlanközvetítők helyett, inkább a saját portáján söprögetne.

A fenti levelet, amely nem  az alacsonyjutalek.hu álláspontját tükrözi, „tisztességtelen hirdetés” jeligére kaptuk. Észrevételeket , esetleg hasonló tapasztalatokat viszont szivesen látunk ezzel kapcsolatban.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top