Zsiday Viktor: az ingatlanpiac, ahol továbbra is drágulással lehet számolni

Zsiday Viktor véleményére mindig érdemes odafigyelni, mert véleménye adatokon, elemzéseken, tapasztalaton, azaz több évtized felhalmozott  tudásán alapul. A Plotinus tőzsdéről való kivonulása okán, de nem csak arról kérdezték. A makrogazdaságról, a magyar gazdaságról, a nyugdíjakról is elmondta a véleményét, de elmaradhatatlan volt a „mibe érdemes befektetni” kérdés, amelyre, az alábbiakat válaszolta:

mibe érdemes fektetni a pénzünket 2017-ben?

Az alacsony kamatkörnyezet miatt a másik célpont az ingatlanpiac lehet. Véleményem szerint az a másik terület, ahol továbbra is drágulással lehet számolni, mind itthon, mind külföldön. Aki ugyanis nem szeretne bukni a negatív reálkamat miatt például a bankbetétjén, de a részvénypiacot kockázatosnak tartja, annak az ingatlanpiacon lehet keresnivalója. Bár kétségtelenül ehhez komolyabb összeg kell. A magyarok amúgy is ragaszkodnak az ingatlanokhoz, a lakosság ingatlanban álló vagyona 50 ezer milliárd forint körüli összeget érhet.

Arra a kérdésre, hogy meddig tarthat a drágulás a hazai lakáspiacon,  a következő volt a válasza.

Erre sincs jó recept. Az viszont valószínű, hogy mind a magyar, mind a nemzetközi szinten a nagyvárosokban lévő lakóingatlanok egyre értékesebbek lesznek. Szerintem Magyarországon a főváros és az agglomeráció kulcsfontosságú. Sokan jönnek ide tanulni, dolgozni, később a nagyszülők is jönnek, hogy a család közelében legyenek. Ez egy öngerjesztő folyamat, amely húzza az árakat. Közben pedig a falvakban egyre kevesebben lesznek, az ottani ingatlanok elértéktelenedhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top