A koronavírus-járvány felkeltette a görög ingatlanok iránti igényt

Minden mediterrán ország nagy külföldi érdeklődést tapasztalt az ingatlanjai iránt a COVID-19 járvány miatt, de talán a legnagyobb nyertes Görögország lehet. Az online érdeklődés megélénkült, a görög ingatlanos irodák az elmúlt 10 év legnagyobb érdeklődését tapasztalják.

A Brit érdeklődés hatalmas a görög ingatlanok iránt

Az egyik legnagyobb érdeklődés az Európai Unióból épp kifaroló briteknél tapasztalható, ez a 200 százalékot is meghaladta, miután a brit kormány utazási könnyítéseket jelentett be, különösen, hogy Görögország  július 15.-től a britekre vontakozó beutazási tilalmakat feloldotta.  De úgy tűnik, nem csak a koronavírus-járvány és a hosszan tartó bezártság az egyetlen kiváltó ok a britek görögországi ingatlanvásárlása mögött. A hamarosan véglegessé váló Brexit miatt a britek rohannak, hogy minél hamarabb érvényes Európai Uniós letelepedési engedélyt szerezzenek az év végéig. Erre 2020 után már nem lesz lehetőségük.

A nagy érdeklődés ellenére a vásárlás fizikai lebonyolítása, a Görögországba utazás nem olyan egyszerű. Az óráról órára történő változások egyelőre elriasztják a briteket az utazástól.

A németek már Görögországban vannak

Nem csupán a britek, de a németek is kiszúrták maguknak Görögországot, sőt már meg is érkeztek. Egyébként is 4 millió német vakációzik minden évben Görögországban. A legnagyobb turista nemzetként 2,5 milliárd euró  bevételt termelnek minden évben Görögországnak.

Újdonság, hogy 2020-ban nem csak vakációznak, de olyan ingatlanvásárlásba kezdtek, mint még soha. Bár hivatlos számokat még nem látni, de az iparági szakértők szerint 50 százalékkal nőtt a német ingatlanbefektetések az elmúlt hónapokban. Az érdeklődésük középpontjában Korfu, Kréta, Amorgosz, Karpathosz szigetek és Peloponneszosz.

A többi ország is bejelentkezett

A briteken, németeken kívül Ausztriából, Svájcból, Franciaországból jelentkeztek be a legtöbben ingatlanmegtekintésre.

Milyen ingatlant lehet Görögországban vásárolni?

Gyakorlatilag mindent. Az elhagyatott romoktól kezdődően, a kéthálószobás apartmanokon keresztül a tengerparti villákig szinte mindent. Az ártartomány a 10.000 eurónál kezdik és szépen eljut a töbmillió eurós tartományig. persze ezek nem csak lakóingatlanok lehetnek. Van köztük bár, kávézó, hotel, sőt egész pihenő övezet fejlesztési területe. Mivel úgy tűnik, hogy a hotelek 65 százalékának kell szembe nézni fizetésképtelenséggel, az eladó kereskedelmi  ingatlanok száma vélhetően tovább emelkedik. Sajnos, olyan népszerű üdülő övezetekben, mint Korfu, Kréta, Rodosz is.

Mire a nagy érdeklődés?

Ezt nem nagyon kell magyarázni. A kék-fehér görög házak, a kristálytiszta tenger biztos nagyon nagy vonzerő, de az érdeklődést a koronavírus-járvány  kiváló lemenedzselése váltotta ki. Az emberek biztonságosabbnak érzik Görögországot, mint Spanyolországot vagy Olaszországot.


Görögországi ingatlanok iránt érdeklődök ezeket is elolvassák

  • Island hopping a görög szigeteken- KISOKOS
    A szigetjárás legkritikusabb az élvezetes utazási menetrend összeállítása, ami sok gyakorlati kérdést vet fel.
  • Island hopping Görögországban
    Aki a görög szigetek valamelyikén venne ingatlant, akkor a terepfelmérés talán legkellemesebb módja az island hopping, amivel szisztematikusan vagy ötletszerűen fedezhetjük fel a szigetek városait, tavernáit, strandjat.
  • A megfizethető álom, Görögország
    Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re…Read More / További részletek→
  • Hol vásároljak külföldön ingatlant?
    Hol vásároljunk ingatlant kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a helyszín mindig szorosan összefügg a kockázattűrő képességünkkel, a rászánható összeggel, a vásárlás céljával, a logisztikai előnyökkel, a lehetséges hozammal és a személyes preferenciánkkal.
  • A görög ingatlanárak további emelkedését jósolják
    A lakáscélú ingatlanok piaca a növekedés új szakaszába lépett, mert a görögök vásárlási kedve ismét megnőtt.
Scroll to top