A hely mellett az időzítés a kulcsa a jó ingatlanbefektetésnek

A hely mellett az időzítés a kulcsa a jó ingatlanbefektetésnek

Olvashatjuk ki Vakmajom egyik legutolsó, ingatlanpiaci befektetésekről szóló szösszenetéből. Ezúttal az amszterdami ingatlanárak 400 éves történetéből megképzett  Herengracht-indexen keresztül bizonyítja, hogy hosszú távon az ingatlanbefektetésen nincs haszon, de rövid távon, jókor-jó helyen beszállva, adott esetben az ingatlanhasznosítással megtoldva komolyabb abszolút vagy relatív hozamra lehet lelni.  A kulcs az időzítés. Nagy áremelkedés esetén óvatosan, mert akár 300 évre is befürödhetünk, mint  1720 környékén,  a Mississipi-buborék kipukkanásakor.

Herengracht-index: ingatlanár-alakulás

Egy maastrichti professzor létrehozta a Herengracht-indexet, ami Amszterdam régóta centrális és felkapott negyedének ingatlanár-alakulását vizsgálja a rendelkezésre álló hosszú adatsornak köszönhetően egészen 1628-tól napjainkig. (Pontosan 2008-ig vannak adatok,utána nyilván beestek, majd pedig mostanában talpra álltak az árak.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..