Ha nem akarunk unalmas WC-t, íme néhány vad megoldás

A fürdőszoba, WC kialakítása mindig sajátos feladat egy építkezés, lakásfelújítás során. Számuk, méretük, funkciójuk meghatározása összetett munka, és akár kihozhatja belőlünk a kreatív állatot, ösztönözve érezzük magunkat, hogy  az utazásaink során szerzett inspirációinkat is felhasználjuk.   Persze nem minden ötlet felhasználható, de ha más nem, elrettentő példának alkalmas lehet.

Itt van például ez az Edinborough-ban lőtt példa, ahol a humor és a díszítőelemek keveredése lepi meg a szolgáltatás igénybevevőit.

WC Edinborough

A praktikum és a hagyományok ötvöződése Lisszabonban a gyors segítséget nyújtó utca vizelde nem túl kifinomult megoldása. Bár az óváros stílusába pompásan belevág, nem valószínű, hogy a kertünkbe szeretnénk ilyen megoldást.

Lisszabon nyílvános vizelde

Az utazás közben szerezhető inspirációkban a LonelyPlanet pompásat alkotott ezzel a nyilvános WC-kről szóló válogatásával. Ha például eljutunk az Indiában levő Thiksey kolostorba, ki ne hagyjuk a férfi WC-t, mert a látvány parádés.

https://images-resrc.staticlp.com/S=W748/O=75/http://www.lonelyplanet.com/travel-blog/tip-article/wordpress_uploads/2016/03/thiksey.jpg

 

A Lonely Planet gyűjteményébe bekerült ez Bécsben lőtt  férfi WC, amely a XVII. században épült Schönbrunn kastélyt ékesíti.

 

https://images-resrc.staticlp.com/S=W748/O=75/http://www.lonelyplanet.com/travel-blog/tip-article/wordpress_uploads/2016/03/vienna.jpg

Ahogy a Pinteresten, úgy más publikációkban is gyűlnek a jobbnál jobb példák. A guff a világ legmenőbb nyilvános WC-iből választott ki 21-t. Valóban ezeket szinte lehetetlen überelni. Itt van például egy akváriumba helyezett WC, amit Japánban,  Akashi városában lehet fellelni.

http://www.elpueblo.com/img/photos/retretejapon162014gale5.jpg

 

Szintén Japánban, ezúttal Tokióban található ez a példa. A Robot étterem döntött úgy, hogy valami extrával fűszerezi az itt tartózkodás kellemes pillanatait.

 Levezetésként, egy vicces WC felirat. A malájziai Langkawi szigetén élő pesszimista szövegíró szerint, a férfi, olyan mint a nyilvános WC. Vagy foglalt, vagy tele van sz@rral.
Langkawi WC-hez vezető felirat

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top