Modernitás, extra funkciók építészeti átalakítás nélkül

Használt lakás vásárlását fontolgatók örök dilemmája, hogy tokkal-vonóval felújított vagy felújítást igénylő lakást válasszanak.  Az ár, a gyors költözés, a felújítással járó idő, pénz, izgalmak kombinációjából a legjobbat szeretnék kihozni.  A probléma még hangsúlyosabban merülhet fel, ha a kiszemelt lakás igazán jó állapotban van, hiszen  folyamatosan felújításra került az elmúlt évtizedben,  szépen karbantartott, de berendezése, a bútorai, a burkolatai hagyományosabbak. Nyilván az eladó teljes joggal úgy értékeli, hogy a felújítások értéknövelőek, a lakást vásárolni szándékozó pedig a modernitást hiányolja. Ez a gondolat felmerülhet ennek a  2 szobás, 54 nm hasznos alapterülettel rendelkező, nagyon szép állapotú, felújított nagyzuglói lakás esetében.

http://alacsonyjutalek.hu/lakoingatlan/elado-masodik-emeleti-54-nm-zugloi-lakas/

 

 Milyen ötletekkel lehet modernebb miliőt varázsolni a lakás építészeti átalakítása nélkül, a lakás értéknövelő felújításainak megtartásával?

 

A jó közledéssel rendelkező városrészben levő ingatlan nyílászárói, vezetékei, a hidegburkolatok 2013-ban ki lettek cserélve. A parketta eredeti, de nagyon szép állapotban van. Úgy tűnik, hogy karakteresebb színekkel, tisztasági festéssel, modernebb bútorokkal gyorsan, költségeket optimalizálva fiatalos hangulatot lehet teremteni. Nagyon jó adottsága a lakásnak, hogy különálló Wc-vel és kamrával rendelkezik, és a konyha olyan nagy, hogy egy étkező is kialakítható.

Ötlet #1: Merjük a konyha hagyományosabb elrendezését megbolygatni

A konyha nagy, de viszonylag keskeny, két méter. Itt van a cirkó és a fürdőszoba mérete miatt itt kell elhelyezni a mosógépet is. Ezek olyan feltételek, amelyek a berendezést predesztinálttá teszik. Ha hangsúlyosabb változtatást szeretnénk, akkor szükség lesz a víz-, szennyvízvezetékek áthelyezésére, a cirkó mozgatására. Ezért cserébe egy világosabb, tágasabb helyiség alakítható ki, ahol a magasabb bútorok, eszközök (hűtő) a sarokba kerülhetnek és nem takarják el a fényt és a kilátást.

Ötlet #2: Tegyük öblösebbé az előszobát

Az előszobák, folyósok nagyon fontos feladatot látnak el. Zsilipként szolgálnak az utca és a lakás intimebb részei között, tároló helyet biztosítanak a kabátoknak, cipőknek. A klasszikus, múlt században épült lakások esetében az első, amit meglátunk, ha belépünk egy lakásba, a beépített szekrény. Ami nagyon hasznos, de általában arra már nem hagy helyet, hogy egy lerakodó hely, cipőtartó, tükör, egy puff, vagy egy szék elférjen. Pedig érdemes kialakítani ezekre a funkciókra egy kis helyet. Ennek a lakásnak L alakú előszobálya van, gázórával, fűtőtesttel, sok ajtóval, de hiányoznak az előbb említett kényelmi funkciók, ezért javasoltuk design tervben a beépített szekrény területének átalakítását.

Ötlet #3: Legyen dedikált nappali és gardrób a hálószobában

A legideálisabb az, ha van lehetőségünk egy gardrób szoba kialakítására. De ha erre nincs lehetőségünk akkor a hálószobánkat érdemes kettéválasztani, és egyik részébe egy gardrób szobás területet kialakítani tükörrel, fényekkel, fotellel. Ez akkor is hasznos tud lenni, ha vendégünk van, és el tudunk vonulni, de akkor is nagyon jó, ha az öltözködés során akarunk leülni. Ennek a lakásnak a kisebb szobája több mint 5 méter hosszú, de viszonylag keskeny (2,9 m), így adott a szoba kettős funkciójának a kialakítása egy képzeletbeli felezővonal mentén. Az ágy a szoba intimebb, csendesebb pontján történő elhelyezése beleillik a szoba funkciójába és ezzel a nappali rész az ablak elé kerülhet.

[aesop_gallery id=”4195″]

Ötleteink nem forradalmiak, de segíthetik egy-egy ingatlan megvásárlását, eladását, amelyben örömmel segítünk .

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to top