Nem csoda az élénk érdeklődés Görögország iránt

A végtelen tengerpart, a májustól október végéig is élvezhető időjárás, a meleg, tiszta tenger mellett a mindenhol,  szinte egész nap vásárolható friss hal, tintahal, kagyló épp azt az életérzést nyújtja, amit egy tengerparttól elvárunk.

A strandok, teraszok, szállások szellősek, igazán könnyű jól érezni magunkat. A görögök hagyományosan barátságos, vendégfogadó emberek, amire a pandémiai még inkább ráerősített. Már az is mutatja, hogy a reptéren lényegesen szervezettebben fogadják a megérkezőket a magyar repülőtérrel szemben. A reptéri buszok számát megtöbbszörözték, hogy ne legyen rajtuk zsúfoltság. A QR- kódos beléptetéssel praktikusan választják szét a megérkezőket.  Szerencsés esetben 1 perc alatt áthaladhatunk az ellenőrző ponton.

Ami az ingatlanpiacot jellemzi, a románok, a bulgárok, a szerbek, a macedónok (a görögök szerint szkopjeiak) eddig is előszeretettel vásároltak itt ingatlanokat, ők most elsősorban az önálló házak, villák iránt érdeklődnek, a figyelmük a délebbi szigetekre fókuszál. A magyarok számára talán a 2010 körüli pénzügyi sokk miatt nem vált első számú befektetési célponttá, de a COVID-19 járvány felülírta az országról alkotott  képünket. Az ország fegyelmezetten és jól kezelte a pandémiát, a zöld kategóriába sorolt országok között van és a távmunka/home-office miatt kialakult új elvárások a kedvencek közé helyezték nem csak turisztikai, de befektetési szempontból is. Igen, ma már hajlunk rá, hogy a meghosszabbított nyarakat a görög tengerparton töltsük. Thesszaloniki mindössze másfél órás repülőútra van, és gyakorlatilag autóval fél óra alatt elérhetjük saját a tengerparti apartmanunkat. Ha a pandémia elmúlik, akkor autóval is könnyen megközelíthetővé válik ez a partszakasz.

A Chalkidiki-félsziget felé vezető tengerparton a fronton levő apartmanok négyzetméterára 1300-1700 € között van,  a második-harmadik utca (amelyek a tengerparttól 100-200 méterre vannak 1000-1200€/nm.  Ami azt jelenti, hogy 30-40 millió forintért már tengerparti lakásunk lehet. A vásárlás költségei összeségében 10% körül vannak, ha hasznosítani szeretnénk a személyi jövedelemadó 15%, az üzemeltetés költsége a bevétel 10-15%-a körül vannak a bérbeadás intenzitásától függően.


Görögországi ingatlanok iránt érdeklődök ezeket is elolvassák

 • Island hopping a görög szigeteken- KISOKOS
  A szigetjárás legkritikusabb az élvezetes utazási menetrend összeállítása, ami sok gyakorlati kérdést vet fel.
 • Island hopping Görögországban
  Aki a görög szigetek valamelyikén venne ingatlant, akkor a terepfelmérés talán legkellemesebb módja az island hopping, amivel szisztematikusan vagy ötletszerűen fedezhetjük fel a szigetek városait, tavernáit, strandjat.
 • A megfizethető álom, Görögország
  Görögországot a végtelen türkiz színű, sok esetben homokos, kavicsos tengerpartok, a fantasztikus nyarak, a napfényes tavaszok és a könnyű megközelíthetősége tette népszerűvé az elmúlt évtizedekben, de az elmúlt 2 év bizonyította, hogy kellemes és biztonságos úticél, ahonnan a távmunka sem megoldhatatlan. Különösen igaz ez a Thesszaloniki és a Halkidi-félsziget tengerparti területére. A Budapesttől 1200 km-re…Read More / További részletek→
 • Hol vásároljak külföldön ingatlant?
  Hol vásároljunk ingatlant kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen a helyszín mindig szorosan összefügg a kockázattűrő képességünkkel, a rászánható összeggel, a vásárlás céljával, a logisztikai előnyökkel, a lehetséges hozammal és a személyes preferenciánkkal.
 • A görög ingatlanárak további emelkedését jósolják
  A lakáscélú ingatlanok piaca a növekedés új szakaszába lépett, mert a görögök vásárlási kedve ismét megnőtt.
Scroll to top