Mit vásároljunk 2022-ben Portugáliában?

Lényeges változást hozhat a portugál ingatlanpiacon, hogy három régiót, Lisszabon, Portó és Algarve bizonyos részei kikerülnek az Arany Vízum programból, hogy a kevésbé lakott, fejlett területekre mozdítsák az ingatlanbefektetéseket.

2022. január elsejétől Lisszabon és környéke (beleértve Cascais, Estoril és Sintra városát), Portó már nem vehető figyelembe az Arany Vízum kiadásakor. Algarve szintén érintett, bár bizonyos részei és a turista komplexumok (beleértve a rezidenciákat, villákat, apartmanokat magába foglaló üdülőtelepeket) kivételt képeznek.

Az elmúlt 9 évben kiadott 10.000 vízum ezeknek a felkapott helyeknek az ingatlanjaihoz kötődik, de ez a változás nagy hatású lesz. Ezután is lehet Arany Vízumot szerezni ingatlanvásárlással az ország többi részén, de kevesebb lesz azoknak az ingatlanoknak a száma, amik megfelelnek a követelményeknek és a hasznosítási bevételük, értéknövekményük is kevesebb lehet.

Hogy néz ki a portugál ingatlanpiac jövője?

A pandémia közvetlen hatása lehet némi gazdasági visszaesés, ami cégek, üzletek bezárást eredményezheti. A hitelmoratóriumok kifutnak, ami az ingatlanpiacra nagy hatást gyakorolhat. A pozitív hatása a járványnak, hogy az emberek másképp viszonyulnak otthonaikhoz és egyre inkább a minőségi életerekkel rendelkező, minőségi életet biztosító ingatlanokat keresik. Elsősorban olyan országokban, ahol a klíma barátságos, és Portugália a lista elején van.

Ki lehet használni, hogy bizonyos üzleti nehézségek lehetőséget adhatnak nyereséggel kecsegtető vásárlásra. Ugyanakkor a minőségi ingatlanok az első osztályú lokációkon mindig kiállják az idő próbáját, sőt még további növekedési lehetőségeket is tartogatnak.

Mi a 2 legfontosabb tanács, ha lakóingatlant vásárolunk Portugáliában?

A hely, a hely, a hely

Válasszunk olyan lokációt, ami népszerű és vélhetően népszerű marad a jövőben is. Portó és Lisszabon környéke ilyen. Algarve a nyugdíjba vonulók, a kellemes életvitelt keresők kedvenc célpontja, ahol színvonalas létesítmények, első osztályú egészségügyi-, sport és kikapcsolódásra alkalmas szolgáltatások vannak, nem beszélve a világszínvonalú golfpályákról, a luxus minőségű fejlesztésekről, ingatlanokról, amelyek értéke szinte biztos, hogy növekedni fog.

Legyen szakmai segítségünk

A megfelelő szakmai segítség komoly hálózattal, helyismerettel rendelkezik (könyvelő, ügyvéd, üzemeltető), el tud járni a befektető nevében, képes az összes árat és jövőbeni értéket befolyásoló faktort figyelembe venni, vagy kapcsolati rendszerrel rendelkezik jövőben megvalósuló, ígéretes beruházásokhoz.

A befektetés fontos eleme, hogy a megvásárolt ingatlan rövid- vagy hosszú távú hasznosítása megvalósuljon. Bár a járvány ebbe a szegmensbe is beleszólt, de a minőségi ingatlanokra az igény továbbra is megvan. Jelenleg 3-4% haszon érhető el a bérbeadáson, de a gazdasági helyzet javulásával emelkedés várható és ami a legfontosabb, az ingatlan értéke tovább nő.


Portugál ingatlanvásárlás iránt érdeklődőknek is

Scroll to top