Helyszíni riport Algarve-ból egy sikeres átadásról

Algarve csodálatos januárban. 18-21°C, napsütés, végtelen tengerpart, elképesztő sziklaformációk, versenyre, surfre alkalmas hullámok megspékelve a golfozással és a grillezett halakkal, polippal, no meg a nemzeti büszkeséggel, a Natával. A nyugati part és Faro között sok szép, élhető méretű, fantasztikus természeti adottsággal és óvárosi bájjal is rendelkező település van, de talán Lagos kiemelkedik ezek közül is. Épp ezért közkedvelt a Portugáliába telepedő és hosszútávú bérleményt kereső külföldiek között. Ha itt vásárolunk ingatlant, nagy valószínűséggel nem csak az ingatlan értéknövekményét, de a bérbeadás hasznát is évezhetjük. Örömmel jelentjük, hogy egy ilyen projekt megvalósításában vettünk részt. Megbízónk új építésű, jól bérbeadható, kocsival is könnyen elérhető, de persze nyugodt és a város fontos pontjaitól (belváros/óváros, kikötő, tengerpart) gyalog is könnyen elérhető távolságra fekvő ingatlant keresett.

Az újépítésű társasház, amit helyi partnerünkkel közösen találtunk, Lagos új városrészében, a belvárostól, óvárostól 4-5 perc sétára van. A kikötő gyalogos hídja 500 méterre (6perc) van, de a tengerpart is elérhető 20 perc sétával. Micsoda sétával! A kikötő és a kikötő bejárata melletti pálmafás sétányon lehet elgyalogolni a tengerig, de útközben lehetőségünk van beülni egy kávéra is. A befektetésről bő fél évvel ezelőtt született döntés, a társasház január végére készült el, a január végi látogatásunkor az utolsó lámpák felrakása és a végső takarítás volt soron. Az apartmannak már a bérlőjét is sikerült megtalálni, sőt a bérlő már a letétet is kifizette, alig várja, hogy február közepén beköltözhessen. A befektető számítása szerint a nettó (adózás utáni) haszon 3-4% euróban és ehhez jöhet az ingatlan érténövekménye, ami már most 10+%.

A két hálós, két fürdőszobás, két erkélyes, gardróbbal is rendelkező apartman átadásra került és mi ott voltunk, hogy lássuk a végeredményt. Az ingatlan és a portugál lakások sajátja, hogy a bojler és a központi porszívó egysége az erkélyen levő szekrényben van. A légkondicionálónak csak egy külső egysége van az egész lakásra, ami az egyik erkélyen található. A mosógép és a szárítógép az erkélyen levő szekrényben helyezhető el.


Portugál ingatlanvásárlás iránt érdeklődőknek is

Scroll to top