Hol készült Angelina Jolie Guerlain reklámja?

Hol készült Angelina Jolie Guerlain reklámja?

Ha a Guerlain reklámfilmjének díszlete ismerős, az valószínűleg nem a véletlen műve. A felvételek még tavaly nyáron, a Jolie-Pitt nagy válási botrány előtti időszakban készülhettek,  az állítólag csak Brad Pitt által favorizált CHÂTEAU MIRAVAL épületében és kertjében. Felröppentek hírek a birtok eladásáról, így lehet, hogy a parfüm csak egy ügyes marketingfogás az ingatlan meghirdetésére.

angelinajolie-ad-lépcső-4.jpg

A radikalizmusáról, figyelemkeltő megnyilvánulásairól ismert Angelina Jolie, aki általában mesterien kezeli a médiát, híres arról, hogy élete sikeres és megosztó eseményeiből is PR eseményt formáljon.  Bár ebbéli ténykedése nem hibátlan, és számos esetben túlbecsülve önmagát és lebecsülve környezetét igyekezete kontraproduktívvá válik (mint az úságírók felesleges kontrollálása, az idétlen pózolása,  a By the sea marketinges nyomulása,  a Brad Pitt ellen irányult lejárató taktikája esetében), de el kell ismerni, hogy gyönyörű arcával, megjelenésével a narratívát szinte mindig ő diktálja. Kiváló példa a Netflix által szponzorált,  kis költségvetésű, sztárokat nélkülöző rendezése, a First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers című film, ahol úgy épített fel egy valószínűleg minimál költségvetésű, 7 hónapos marketing kampányt, hogy a  kambodzsai Angkor Vatban, az összes gyereke jelenlétében megrendezett világpremier után márciustól a Guerlain arcaként látható, vélhetően az egész világon, mielőtt a filmet bemutatnák. Az utolsó hónapok negatív benyomásait ellensúlyozandó, rögtön hozzá tették, hogy “tiszteletdíját” jótékony célokra fordítja.

angelinajolie-ad-lépcső-7.jpg
Angelina Jolie Cordoba egyik sétálóutcájában

A Jolie arcának legegyedibb és legszebb pontjait, a szemét és a száját kihangsúlyozó plakátok mellett reklámfilm is készült, amelynek hosszabb  verzióit feltették a youtube-ra is. Az elegáns, légies, franciás hangulathoz hozzájárul a provenance-i birtok. (Ha ezt a parfümöt használom, nekem is lesz ilyen szép birtokom?)

A filmet látva sokan cinikusan megjegyezték, hogy az lett volna a stílusos, ha a saját birtokukon készült volna a film.

Le château Miraval, paradis français de Brad Pitt et Angelina Jolie

Le couple le plus glamour d’Hollywood s’est marié dans la discretion de son domaine situé à Correns (Var), où ils résident depuis 2008.

Igen, a kastély, a birtok filmre kínálkozik és kiderült, hogy Angelina Jolie is úgy  ítélte meg, hogy a Provenance-ban levő kastély kiváló és praktikus helyszíne lehet egy francia parfüm reklámjának. Honnan lehet tudni, hogy ez valóban ugyanaz a kastély, ha a CHÂTEAU MIRAVAL belső képei nem igazán váltak publikussá? Szerencsére a kastély elmúlt tíz évének a történetét több családi esemény is gazdagította. Az ikrek születése utáni első publikus fényképek itt készültek, de az esküvőjüket is itt tartották. A lépcsőház és az impozáns lépcsősor az enteriör fontos eleme lehet, mert az esküvői csoportképeknek és a reklámfilm egy jelenetének is ez a helyszíne.

Ugye, hogy ugyanaz a lépcső?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..