Belvárosi polgári lakás extra hálószobával

A régi belvárosi házak lakásaira jellemző, hogy az utcai fronton találhatóak a sokszor egymásból nyíló szobák, míg a konyha, egy félszoba (régi cselédszoba) a belső udvarra néző körfolyosóra nyílik. Azokban a lakásokban, amelyekben az elmúlt 30 évben már volt felújítás, a hosszú, nem egyszer L alakú folyosókat szinte megszüntették, hogy étkezőt vagy nagyobb szobát alakítsanak ki.

Egy ilyen izgalmas, több helyiség – előszoba, folyosó, WC, konyha – összevonásával létrejött 20 nm-es öblös fogadó tér található ebben a belvárosi lakásban is, ami megmozgatta a fantáziánkat.

Eladó 3szobás lakás-Budapest 7 kerület-Erzsébetváros -http://alacsonyjutalek.hu/ - Megbízható, megfizethető, minőségi ingatlanközvetítő iroda-tel: 36-30-9843-962

Nem könnyen fényképezhető, talán a 360°-ban körbejárható fotógalériánk több támpontot ad, de annyi látható, hogy a bejárati ajtó mellett, még két boltív és két ajtó is található.

Eladó 3szobás lakás-Budapest 7 kerület-Erzsébetváros -http://alacsonyjutalek.hu/ - Megbízható, megfizethető, minőségi ingatlanközvetítő iroda-tel: 36-30-9843-962

Ha megnézzük az alaprajzot, akkor láthatjuk, hogy ez az egyébként déli tájolású fogadótér tulajdonképpen egy hatalmas előszoba, ahonnan a méretes nappali, a konyha, a fürdőszoba és a dolgozószoba közelíthető meg. A lakás másik sajátossága, hogy a konyha nem rendelkezik természetes világítással.

Eladó 3szobás lakás-Budapest 7 kerület-Erzsébetváros -http://alacsonyjutalek.hu/ - Megbízható, megfizethető, minőségi ingatlanközvetítő iroda-tel: 36-30-9843-962

Milyen igények merülhetnek fel?

Legyen a hálószoba külön bejáratú. Legyen még egy hálószoba. Jó lenne egy amerikai konyhás nappali. Nem lenne rossz, ha a konyhának természetes világítása lenne. Ezek teljesen valódi, mai életfelfogást tükröző igények.

Ha a konyhát áthelyezzük ebbe az öblös előszobába, akkor a jelenlegi hálószoba, konyha, kamra területét önálló bejárattal rendelkező hálószobákká tudjuk kialakítani, másrészt az előszoba egy amerikai konyhás nappalivá alakulhat.

Előtte utána

A két hálószoba kialakítása azért is lehetséges, mert két nagy ablaka van a jelenlegi hálószobának. Ahhoz, hogy a szobáknak külön bejárata legyen, egy apró előszobára is szükség van. Még az is lehetséges, hogy a folyosó meghosszabbítása esetén egy WC-t is elhelyezzünk, igaz az egyik szoba rovására történhet.

Ami az előszobát illeti. Érdemes egy falat felhúzni ott, ahol annak idején is lehetett egy fal. De egy rövidebb, 180 cm-es pengefal szolgálna az előszoba és konyha funkcionális szétválasztására, de megmaradhatna a tér tágassága.

4 funkció egy helyiségben

 1. Előszoba cipős, lerakodó szekrény, tükör is elhelyezhető az új fal kialakította „új” térben.
 2. Konyha az ablak és az új pengefal alkotta térben.
 3. Étkezőpult a konyha lezárásaként.
 4. Nappali leülős, kávézós, mobilnyomogatós kuckó a boltív előtt.

Az új fogadótér összefoglalva

Az öblös előszoba új funkciója

Otthon, lakberendezés, praktikák

 • 6 meghatározó belsőépítészeti trend 2021-ben
  A design trendeket 2021-ben a mindennapi szükségletek és körülmények diktálják, ahogy a megpróbálunk eligazodni a pandémia diktálta új normálisban.
 • A járvány megnövelte az okosotthonok utáni vágyat 2020-ban
  A COVID-19 járvány ránk kényszerítette a karantént, a távoktatást és a távmunkát, ami felkeltette a vágyat az okosabb otthonok iránt.
 • Rendhagyó alaprajz is válhat korszerű beosztásúvá
  Mit tehetünk, ha a klasszikus városértékekkel rendelkező, nagy presztízsű belvárosi  városrész, a Terézváros egyik csodaszépen felújított, liftes házába szeretnénk költözni, de a századfordulós ház kinézett lakása nem csak korszerűsítésre szorul, de ráadásul a szokásosnál is kacifántosabb az elrendezése. Mint például ebben az esetben. A második emeleti, 3,6 m belmagasságú lakás 60 nm-es, egymásból nyíló szobái…Read More / További részletek→
 • Belvárosi polgári lakás extra hálószobával
  A régi belvárosi házak lakásaira jellemző, hogy az utcai fronton találhatóak a sokszor egymásból nyíló szobák, míg a konyha, egy félszoba (régi cselédszoba) a belső udvarra néző körfolyosóra nyílik. Azokban a lakásokban, amelyekben az elmúlt 30 évben már volt felújítás, a hosszú, nem egyszer L alakú folyosókat szinte megszüntették, hogy étkezőt vagy nagyobb szobát alakítsanak…Read More / További részletek→
 • A Z generáció konyha nélküli lakásokban fog élni?
  A The Guardian New York-i szerzője amerikai és brit elemzések, trendek alapján azt sugallja, hogy 2030-ra eltűnhetnek a konyhák a lakásokból, és  épp úgy extra funkcióvá válhatnak, mint az úszómedence. Az eszmefuttatás szemléletes és mulatságos, ahol az amerikai konyháktól kezdve, a konyhaszigeten  és kajafutárokon keresztül  eljutunk a sztálini munkamegosztás újraéledéséig. A New York-i és brit…Read More / További részletek→
Scroll to top