Sas-hegy

Sas-hegy

Sashegy-csucsA Sas-hegy  Budapest budai oldalán a város déli részén található 266 m-es magaslat, amelynek egy része Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület néven 1958-tól természetvédelem alatt áll, a másik része,  a Jagelló út-Németvölgyi út-Budaörsi út-Petőfi Sándor laktanya által határolt, a természetvédelmi terület körül kialakult kertvárosias városrész. (Igaz a Jagelló út közeli utcákat már többen inkább a Németvölgyhöz sorolják.) Sokan nem ismerik, pedig az egyik legélhetőbb budai városrész, ami bár nagyon közel van a belvároshoz, mégis könnyen ki lehet jutni a városból a Balaton, Győr irányába. Elég jó a tömegközlekedése, de a városrész mégis kertvárosi, csöndes, az utcák 80 százaléka zajmentes.

alacsony jutalék - ingatlan forgalmazás, bérbeadás alacsony jutalékkal értékbecslés, biztosítás,, lakástakarék,  nyitott ház program,  társasház kezelésBizonyos utcáiból gyönyörű kilátás van és a tavasztól ragyog a virágoktól, gyümölcsfáktól, a rengeteg zöldtől. Többnyire az 50-60-70-80 években épült ikerházak, családi házak, kisebb emeletes házak a jellemzőek, éppen ezért az árak sincsenek még elszállva. De ez nem sokáig lesz így, mert a városrész kezd átalakulni, felfrissülni. Egyik felújítás a másik után indul, ami azt jelzi, hogy az árakban is van növekedési potenciál is. Azaz a Sas-hegy nemcsak egy élhető városrész, de befektetésnek sem utolsó.

Az alacsony jutalék értékelése a Sas-hegyről.  ingatlankozvetites_alacsonyjutalekingatlankozvetites_alacsonyjutalekingatlankozvetites_alacsonyjutalekingatlankozvetites_alacsonyjutalek

Közigazgatás

A Sas-hegy két önkormányzathoz tartozik, mert a Hegyalja-Meredek utca vonala a XI. és XII. kerület között megosztja. A Hegyalja-meredek utca-Jagello út-Németvölgyi út határolta, északi oldal a XII. kerülethez tartozik, míg a Sas-hegy természetvédelmi területe és déli oldala a XI. kerülethez.

Közlekedés

  • A városból ki- és behajtás utolsó közlekedési lámpája a Budaörsi úton a Fehérló utcánál van.
  • A Sas-hegyen a Hegyalja út vezet keresztül, itt tömegközlekedés (8 busz) is van.
  • A tömegközlekedés a hegyalja úton kívül a Sas-hegyet határoló fő utakra korlátozódik. A Németvölgy úton az 59 villamos, a Budaörsi többek között a 139 busz, a Sasadi úton az 53 busz közlekedik.
  • Fő közlekedési csomópont a környéken a BAH-csomópont.

Iskola/Óvoda

A Sas-hegy XII. kerületi oldalán működik az Arany János Általános Iskola és Gimnázium, a XI. kerületi oldalon a Farkasréti Általános Iskola és a Tesz-vesz Óvoda.

Zaj

Kétségtelen, hogy a Budaörsi út mellett, a Hegyalján, a Jagelló szomszédságában  a zajterhelés erős, de amint ezektől az utaktól pár száz méterrel beljebb megyünk, ez megszünik.

Árak

Az átlagár 303.000 Ft/nm, de a szórás nem kicsi. 275.000-780.000 Ft/nm árig találhatóak ajánlatok, amit nyilvánvalóan a kert mérete, a lakás típusa, kivitele, a panoráma befolyásolhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..