Érdemes Veresegyházon telket vásárolni?

Érdemes Veresegyházon telket vásárolni?

Két dologról híres Veresegyház.  Pásztor Béláról és a General Electric gyárairól.  Pásztor Béla, az ország legrégebben regnáló polgármestere, a General Electric hazánk legnagyobb amerikai befektetője (a Tungsram eladásával ez a közel 30 éves helyzet megváltozhat).

Pásztor Béla 52 éves hivatali idejének talán a legnagyobb sikere, hogy 2000-ben a GE két divíziójának zöldmezős beruházását és persze ezzel brutális iparűzési adó bevételt is Veresegyházára sikerült vonzani. A város iparosodása nem csak  az északkeleti agglomeráció meghatározó településévé  segítette, de elkerülte azt az agglomerációs zsákutcát, hogy nappal kiürülő alvó várossá alakuljon. Sőt, Veresegyház vált az ide ingázók  letelepedési célpontjává. Meg is lett az eredménye. 2001-2017 közötti a népesség 78 százalékkal, 7 999 fővel gyarapodott. Ma 18.255 lakosa van  a városnak, az átlag életkor 37, és a felsőfokú képzettségűek aránya országos átlag felett.

Veresegyház népességének alakulása 1870-2017 között.

Grafikonra kattintva feltűnnek a részletek  Forrás: nepesseg.com

Az osszkep.hu is foglalkozott Veresegyház robbanásszerű népességnövekedésével. Kutatása  szerint a város több hullámban nőtt ekkorára. A húszas-harmincas évekbeli gyarapodási hullám, majd a hetvenes-nyolcvanas évek tanácsi parcellázásai után az igazi robbanás 1990 után következett: bő húsz év alatt több, mint két és félszeresére duzzadt Veresegyház népessége. A tendencia folytatódhat,  a Profession.hu oldala szerint ma 31  állást szeretnének Veresegyházán betölteni, ennek majd felét a GE-nél.

Egy kis önkormányzati reklám

Új városrészek/Városiasodás

Miért érdemes Veresegyházára költözni?
A gyors ütemű, tartós fejlődés alaposan meglátszik a településszerkezeten is: ötven évvel ezelőtt még teljesen beépítetlen területeken épültek fel komplett városrészek. Veresegyház hagyományosan két részre volt osztható: a központfunkciók zömét korábban magában foglaló Fővégre, illetve a modern főtérnek otthont adó Alvégre. E két városrész mára számos további területtel bővült, de a Fővéget és Alvéget felfűző Gödöllő–Vác útvonal (a Fő út) továbbra is a város ütőere. Épp az a forgalmas út tette szükségessé egy kézzelfogható, könnyen felismerhető városközpont megépítését is. Amivel adós maradt a város a lakosoknak, az egy gimnázium, de ennek építése is megkezdődött 2016 őszén. Waldorf iskolája viszont van.
A II. és IV. városrészt alkotó  Hegyek, Harmatok, Széchenyi-domb, Ligetek, Csonkás lakóövezetek a város újabb részei, amelyek a betelepülők kedvenc célpontjává váltak, a városrész népessége megsokszorozódott, új, jó infrastruktúrájú házak épültek. Ezekben a városrészekben a felsőfokú végzettségűek aránya település és az országos átlag feletti (20+%).
Miért érdemes Veresegyházára költözni?

forrás: Veresegyház város Integrált Fejlesztési Stratégia

 Ligetek lakóövezet mai arculata

Jó pár építkezés, néhány üres telek, sok-sok új ház.

Ligetek lakóövezetben az alábbi telkek megvásárolhatóak

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.