Ahol az egész év nyaralás, Római-part, Kossuth Lajos üdülőpart

Ahol az egész év nyaralás, Római-part, Kossuth Lajos üdülőpart

Római-part, Királyok útjaÓbuda mázlista. Van egy öt km hosszú üdülőpartja a Hajógyári-sziget északi csücske (egész pontosan az Újpesti vasúti híd)  és a Megyeri híd között, ami nem csak az óbudaiak, de mindenki óriási kedvence. Egyik része a Kalászi utcáig tartó Római-part,  amiről, van akinek a mobil gát és a körülötte levő diskurzus és van akinek  Budapest egyetlen homokos partszakasza jut eszébe. Van akinek ez a csónakházak, van akinek a retro halsütödék, van akinek a kajakozás világát jelenti. Van aki számára az egész Római-part egy időutazás és van akinek ez az otthona.  Az asszociációk összetettsége jól tükrözi  a hely egyediségét, ahová  már nem csak sportolni és szórakozni járnak, de az utóbbi évtizedekben felépült lakóparkok sokakat kiköltözésre is ösztönöztek. A másik része a Szentendrei-Dunaág mellett futó Kossuth Lajos üdülőpart, amelynek hangulatát meghatározza a futók, biciklizők, kutyások kedvence, a töltésen kialakított sétány, a kajakozásra, kenuzásra alkalmas Duna és az izgalmas, brutálisan jó életstílus megélését lehetővé tevő, az elmúlt 10-15 évben felépült lakóparkok.

Bár a városi szleng ennek a partszakasznak az egészét Római-partként ismeri, de tulajdonképpen még a városrészek elnevezésével is gondban lehetünk, mert a Római-part a Rómaifürdőn van, a part strandja,  a Kossuth Lajos üdülőparton fekvő Pünkösdfürdő Békásmegyerhez tartozik, de a Kossuth Lajos üdülőpart és a  Királyok útjának nagy része Csillaghegyen van.

Miért is olyan népszerű ez a városrész? Hogyan tudott az üdülőövezet egy nagyon jól élhető városrésszé válni?

#1 Természet. A kajakozást, kenuzást, biciklizést kedvelők paradicsoma. Kilépnek a lakásukból és már a Duna partján lehet sétálni, biciklizni futni, kutyát sétáltatni, picknikezni. Kajakot, kenut lehet bérelni a csónakházakban, de persze saját hajókkal is lehet evezni, és a Duna közelsége miatt a vízre tételísem bonyolult.

#2 Szórakozás Élénk  társasági élet éttermekkel, kocsmákkal. Ahely, Csónakház mulató, Fellini Római Kulturbisztro.

#3 Hajón is megközelíthető. A Boráros tér és a Pünkösfürdő között rendszeres hajójárat van május 1-jétől.

#4 Lakóparkok, Modern városrész alakult ki, jó besztású, nagy életteret biztosító, korszerű lakásokkal. Nagy erkélyekkel, teraszokkal, kertekkel, tetőteraszokkal, úszómedencével, modern építészeti megoldásokkal kialakított lakóparkok 3-4 szintes házai ideális lakókörülményeket tesznek lehetővé.

#5 Munkahelyek közelsége. Graphisoft park, Újpest üzemei (pl GE), Óbuda 15-20 perc alatt elérhetőek.

#6 Oktatás. Békásmegyer, Csillaghegy komoly hátországot jelent, így az elmúlt évtizedekben több szintű az iskolahálózat tudott kiépülni. Nem messze van  a Zsigmond Király Főiskola és a Veres Péter Gimnázium, de számtalan szakközépiskola és általános iskola is van.

#7 Közlekedés. A buszok mellett a HÉV egyszerűsíti le a környék megközelítését.

#8 Boltok A Szentendrei út mentén rengeteg vásárlási lehetőség van.

Szeretne a Római-partra vagy a közelébe költözni? Van néhány ajánlatunk.

Nothing found, please check back later. / Találatok száma 0, de később érdemes újra leellenőrizni.