Naposparti üdülőparkok nyomában

A Fekete-tenger partján fekvő bulgár Napospart sokak kedvence. A Budapesttől 1200 kilométerre fekvő üdülőhely egy erős fél nap alatt elérhető autóval, de nyáron a Wizzair burgaszi járata szó szerint a tengerpartra repít. A repülőtérről negyedórás sétával már Szarafovó, Burgasz üdülőövezetének tengerparti sétányán lehetünk. A 100 méter magas löszfalon elterülő Szarafovóban már igazi tengerparti hangulat van, ahol a haléttermek, kávézók, strandcuccokat áruló boltok váltják egymást. Napozni a tengerpart széles homoksávján érdemes, csak le kell sétálni a lejtős utak egyikén. A hangulat nem nagyvilági, legkönnyebben az orosz nyelvvel lehet boldogulni a bolgár mellett, de nyaralóhangulata vitathatatlan.

A magyarok talán a Neszebár és Elenite közötti Napospartot ismerik a legjobban, pedig Neszebártól délre, Szozopolig több nagyszerű, különböző stílusú város, városrész található.

A külföldiek már évekkel ezelőtt felfedezték maguknak Bulgáriát az alacsony ingatlanárak és a megfizethető vendéglők, kaják miatt. Az oroszok kedvencei a Napospart közvetlen tengerparton fekvő apartmanjai és Elenite kissé túlzsúfolt városa. Most kicsit megnehezedett a bejutásuk, mert az orosz kémek kiutasítására a repülőjáratok leállításával válaszolt Oroszország. A britek kedvence a zárt, medencés lakópark/üdülőpark. Még a pandémia sem akadályozza meg őket az ingatlanvásárlásban. 30 ingatlanból 29-t online, az ingatlan megtekintése nélkül vásárolnak.

Érthető a britek hozzáállása. Az üdülőparkok nagy előnye a parkosított környezet, a biztonságos, zárt övezet, a medence, étterem, boltok és egyéb szolgáltatások jelenléte és az üzemeltetés, hasznosítás támogatottsága. Neszebár vonzáskörzetében három üdülőparkot térképeztünk fel.

Sunny Day 6

Aki volt már a Naposparton, szinte biztos találkozott a Sunny Day névvel. A fürdőmedencékkel, éttermekkel rendelkező apartmanház komplexumokban megfizethető árú, többnyire berendezett stúdiók, egy-két hálószobás, erkélyes lakások vásárolhatóak. Az évtizedek óta tartó fejlesztés három különböző területre koncentrálódik. Az első szakasza (Sunny Day 1-2) Sunny Beachen, a tengerparttól 500 méterre van. A stúdió 8,2 millió Ft, 1 hálószobás 9,9 millió Ft áron kapható. A második fejlesztési ütem (Sunny Day 3-4) a város szélén, a harmadik (Sunny Day 5-6) a tengerparttól 4 km-re került kialakításra.

Sunny Day 6

A Sunny Day 6 nem a tengerparton, hanem a szántóföld közepén, a domboldalon van, kilátással a Napospartra és a környező domboldalra, de az ára verhetetlen. 25 nm-es garzont már 2,8 millió forintért, azaz olcsóbban mint egy garázs vehetünk, de egy két hálószobás, 90 nm-es apartmant is megkaphatunk 16,2 millió forintért. A zárt, biztonsági bejárattal ellátott üdülőparkban elméletileg elég sok szolgáltatás van (fitnesz terem, étterem, kávézó, bolt, szépségszalon, 5 kültéri medence, 2 tenisz pálya, focipálya, kosárlabdapálya, játszóterek), sőt saját buszjáratot is biztosít a tengerpartra. Amikor június közepén ott voltunk, csak egy medence működött, de a pandémia és az iskolaidőszak miatt a szezon épp csak elkezdődött. Ha a tengerpart felé első sorban sikerül apartmant venni, akkor bámulatos kilátásunk lehet az öbölre és egy jó pedeleccel felvértezve könnyedén mobilizálhatjuk magunkat.


Marina Cape

Mediterrán luxus apartman komplexum Aheloy tengerparti szakaszán. Itt tényleg nagyon jól ki lehet kapcsolódni és az ára sem elszállt. 88 nm-es, két hálószobás, bútorozott, tengerre néző apartman 15 millió forint. Ami a legjobb, hogy a növényzet buja, a környezet rendezett és a komplexum egész évben működik, a faluval bicikliút és járda is összeköti, sőt saját tengerpartja is van a medencék, a fitnesz részleg, a gyermekcentrum mellett.


Vineyard Resort

A bulipart zajától távol, a zöld, szőlős dombok közé helyezték el ezt a tengerparti látvánnyal rendelkező üdülőkomplexumot. A legközelebbi tengerpart 2 km, a repülőtér 14km, Neszebár, Sunny Beach, Pomorie 10km. Az egyedi stílusban létrehozott üdülőben apartmanok és saját fürdőmedencével rendelkező villák is kaphatóak. Egész évben használható. Felszereltsége és a kedveltsége miatt az árak itt magasabbak, 36 nm-es stúdió 17 millió Ft, 146 nm-es, két hálószobás apartman 54 millió Ft. Már elkezdték a második ütem fejlesztését közvetlenül mögötte.

alacsonyjutalek.hu vélemény

A legértékálóbb, a legkellemesebb a Marina Cape. Stílusa a spanyol üdülőparkokra emlékeztet, tiszta, csodálatos parkokkal, részletekkel. A tengerparton van, könnyen elérhető Ravda. Biciklizni lehet. Van egy kikötő, ahol hajót lehet tárolni, de télen az üdülő területén is tárolható. Bár az árak nem magasak, mindenkinek azt ajánljuk töltsön el 2-3 napot ezekben az üdülőparkokban, mielőtt vásárol, hogy ne utólag érje meglepetés.


Bulgáriáról írtuk

  • Naposparti üdülőparkok nyomában
    Az üdülőparkok nagy előnye a parkosított környezet, a biztonságos, zárt övezet, a medence, étterem, boltok és egyéb szolgáltatások jelenléte és az üzemeltetés, hasznosítás támogatottsága Neszebár vonzáskörzetében három üdülőparkot térképeztünk fel.
  • Kiállítás Bulgáriában a tengerparton
    Bulgáriában, Ravda sétányának végén, egy bulgár képzőművész, ingynesen megtekinthető képzőművészeti kiállítást rendezett be. A kiállítás tele van ötlettel, vidámsággal, poénokkal, időnkét az ott járó cicák is részei válnak az installációnak. Igazi felüdülés egy meleg, strandolástól elfáradt léleknek.
  • Jóga a bulgár tengerparton
    Fantasztikus érzés reggel szikrázó napsütésben, morajló tenger hangjánál jógázni Bulgáriában a tengerparton. Csodálatosan, erővel feltöltődve indul a nap. Béke, szeretet. Peace, love.
  • Érdekes oldtimer autók Bulgáriában a tengerpart közelében
    Neszebár és a Napospart Sunny Beach közelében, jártunkban keltünkben érdekes autókat látunk. A régi szocialista Ladák, Wartburgok mellett igazi unikumok oldtimerek hevernek az út mellett. Aheloyban igazi kurblis autó, benne van a kurbli, még rendszám is van rajta A másik Pomorie szélén, 1957-es amerikai fecskafarkú cirkáló, amiről a szocialis Csajkát koppintották. Ezt meg is lehet…Read More / További részletek→
  • Legérdekesebb kávézó kocsma Bulgária Napospart
    Külön előny ha nagy melegben meg lehet pihenni a hűvösben, élvezni a víz csobogását, pihentetni a szemet a teknősökön, zöld környezeten, közben meginni egy jeges üdítőt, koktélt. Megtaláltuk Neszebár, Napospart környékének legérdekesebb kávézóját, kocsmáját, koktélozó helyét.
  • Két bizarr látnivaló bulgár tengerparton
    Két bizarr látnivaló bulgár tengerparton
  • Bulgár tengerpart a gyerekparadicsom
    Bulgár tengerpart a gyerekparadicsom
  • Hogyan vásárolhatunk ingatlant Bulgáriában
    Az ingatlan kiválasztása mellett, a megtekintéshez, a szerződéskötéshez, a közüzemek átírásához, az üzemeltetéshez vagy a hasznosításhoz is helyszíni, magyar nyelvű segítséget tudunk adni partnereinken keresztül.
  • Bulgária étkezés gasztronómia
    Bulgária étkezés gasztronómia
  • A Napospart megfizethető árakon
    Különös atmoszférája van a kultúrájában, éghajlatában európai és ázsiai hatásokkal is rendelkező Bulgáriának, a fő vonzereje a kellemes klímájú tengerpartja és változatos tájegységei.  Végtelen hosszú, finom homokos strandjai mellett találkozhatunk erdős dombságokkal, valamint az ország szívében magasodik a lenyűgöző Balkán-hegység. Az ország kultúrájában is keveredik a mediterrán lazaság és a keleties vendégszeretet. Üdülési és ingatlanvásárlási,…Read More / További részletek→

Külföldi ingatlanvásárlás után érdeklődőknek

Scroll to top