Ingatlanok értékének megőrzése

Az ingatlanokkal csak két baj szokott lenni. Ha nincs, vagy ha van. – aktualizálhatjuk a régi viccet. Tudomásul kell vennünk, hogy sokunk vagyonának a legnagyobb hányadát az az ingatlan képezi amiben élünk. Ahhoz, hogy sokáig örömmel használjuk vagy sikerüljön megőriznünk az értékét, költenünk kell rá. Mennyit? Nem egyértelmű, de általában az ingatlan  értékének 1 %-át célszerű évente elköltenünk állagmegóvásra, szinten tartásra.  Tapasztalhatjuk, ha kihagytunk éveket, akkor hamarosan az elmúlt évek kumulált összegére lesz szükség. Nézzük a következő példát!

Mi történik, ha veszünk egy 40 éve épült használt lakást 25 milláért, amiben eredeti (értsd:nem újították fel az elmúlt 40 évben) a villamosvezeték-hálózat, eredeti a vízvezetékhálózat, eredeti a parketta, a nyílászárók, nem volt homlokzat, tetőszigetelés, igaz a fűtésrendszert korszerűsítették, a konyhát, előszobát újraburkolták. Ha az egyszerűség miatt mindent a mai áron veszünk figyelembe, akkor az elmúlt 40 évben az ingatlan 40%-át, azaz 10 millát kellett volna  a szintentartáshoz rákölteni. Mivel csak 1,5 milla értékű felújítás történt, ezért most legalább 8,5 millát kell a felújításra költeni, hogy a mai kornak megfelelővé tudjuk kialakítani.

Az ingatlanok értékének megőrzését segítő szolgáltatásaink

Az alacsonyjutalek.hu az alábbi szolgáltatásokkal tudja segíteni meglévő ingatlana értékének  megőrzését.

Lakástakarék szerződés magánszemélyek, társasházak részére

Ahogy a fenti példa is illusztrálta, az ingatlanunk karbantartása, felújítása folyamatos feladatokat ad. Egy nagyobb beruházás (szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje) nem feltétlenül fizethető ki havi jövedelmünkből, ezért előtakarékosságot kíván. A mai kamatszint mellett az egyik legoptimálisabb formája a lakáscélú megtakarításnak a lakástakarék, mert 30 % állami támogatás igénybe vételére jogosító takarékbetét. Magánszemélyek és társasházak is nyithathatnak. Ingatlan vásárlására és felújítására felhasználható.

Ingatlanok értéknövelése értékének megtartása energiatanúsítvány lakástakarék biztosítás értékbecslés alacsonyjutalek.huAz alacsonyjutalek.hu minden segítséget megad, hogy lakástakarék szerződést köthessen. További részletekért keressen meg minket.

Biztosítás

Mivel az emberek vagyonának legnagyobb hányadát az az ingatlan képezi amiben élnek, ezért elengedhetetlen, hogy a váratlan események okozta károkra is fel legyenek készülve. Egy-egy fakidölés, villámcsapás mindaddig érdekes nyári hírnek tűnik, amíg nem a mi tévénk megy tönkre, amíg nem a mi kerítésünkre dől rá egy fa, vagy nem a mi lakásunk ázik be. Pedig milyen könnyű az események középpontjába kerülni, azt, ez a nyár is bebizonyította, amikor a jég, a szél és a trópusi eső kerületeket, utcákat tarolt le.  A beázás, a viharkár, a törés Mennyivel könnyebb ezeket a károkat helyre hozni, ha nem a megtakarításunkat kell érte feláldozni, hanem kérhetjük a biztosító segítségét.

Az alcsonyjutalek.hu nemcsak vagyontárgyak (lakás, társasház, nyaraló, autó) biztosítását vállalja gyorsan, rugalmasan, hanem egyéb élethelyzetekre (nyugdíj, temetés) is ajánl biztosítást illetve felelősségbiztosítás kötését is vállalja.

Egyszerűsített értékbecslés

Ajánlatot szeretne adni egy ingatlanra, ezért szeretné tudni a piaci értékét, fel szeretné méretni az esetleges kockázatokat,  lehetőségeket. Eladó ingatlana van és szeretné ismerni az értékét? Kérje egyszerűsített értékbecslésünket. Az ingatlan értékének felmérését követő egyszerűsített értékbecslés egy 1 oldalas dokumentumban rögzítve. A szolgáltatás ára: 9.900 Ft+áfa. 

Energetikai tanúsítvány

A törvények, a technológiai fejlesztések, az elmúlt időszak gazdasági-társadalmi történései nemcsak szemléletmódváltást hoztak az energiahatékonysággal kapcsolatban, de szépen-lassan beszivárognak a lakásárakba. A vevők is egyre tudatosabban keresik azokat a lakásokat, amelyek korszerűek és alacsonyabb rezsiköltségűek. A lakáshirdetéseknek szerves részévé vált az energetikai besorolás. Azok, akik fűtés- és/vagy energihatékonysági korszerűsítésen gondolkodnak, érdemes tudniuk a kiinduló illetve meghatérozni a megcélzott energetikai besorolást is. Azok, akik társasházi energihatékonysági pályázaton szeretnének részt venni, szükséges a pályázatukban megadni az ingatlanuk energetikai besorolását és a CSOK (a családi otthonteremtő támogatás) mértéke is  a lakás energetikai besorolásának függvénye.

Az alcsonyjutalek.hu vállalja a jogszabály szerinti energetikai besorolás megállapítását, dokumentálását és ezek alapján az energetikai tanúsítvány kibocsátását.