A lakásvásárlás közjegyzői díjának maximalizálása

A ma reggel bedobott újabb családépítő ötlet a lakásvásárlás esetén hatósági árasított közjegyzői díj. A jól körvonalazódó, tematizálásra épülő kommunikációs stratégiával - amíg nő a COVID-19 járvány miatt megfertőzöttek száma, addig újabb és újabb, teljesen ki nem forrott, ezért sokáig gumicsonként szolgáló családépítő ötletekkel rukkol elő az illetékes miniszter- összhangban a vasárnap sem maradhatott ki.

Hogy a gyakorlatban ez az ötlet mit jelent, nem tudjuk.  A lakás, az üdülő vagy a garázs is beletarozik? Ez kivételesen mindenkire vagy csak a családosokra vonatkozik? Mikortól érvényes? Bármekkora és bármilyen értékű ingatlanra vonatkozik?  Miért a családügyi miniszter jelentette be?

Eddig az látszódik, hogy az építőipar (és ezen keresztül a GDP) és családok támogatásának keresztmetszete gyakorlatilag megágyaz egy kettős - gyerekesek-CSOK-osok és nem gyerekesnek menősülők számára kialakított- árrendszernek. A lakásvásárlás, az építés, illeték, közjegyző már szépen, lassan kipipálva. Az autó is megvolt. Jöhet az esküvőszervező, az bútorboltos, festő, a villanyszerelő, kőműves. Hogy ez mennyire nem fantazmagória, arra jó példa, hogy már belebegtették, hogy az EU-tól lakossági energihatékonyságra kapott, és elvileg 2021. július 1.-től megpályázható forrásba is belekombinálják a családügyi miniszter elvárásait, ami miatt félő hogy nem az energihatékonysági megfontolások fognak győzedelmeskedni.

A társasházak már eddig is parkolópályára lettek téve az LTP és a legutóbbi, EU által a lakosságnak biztosított energiahatékonysági pályázat megtrollkodásával (amikor is az önkormányzati és állami épületek kapták a forrást). Az is világos, hogy az elvált, 2-3-4 gyerekes apák ebben a rezsimben nem léteznek és csak akkor élvezhetik a gyermekesek kedvezményeit, ha egy több gyermekes anyát vesznek el feleségül.

Szakembert keres?

Ha az ötlet megfogant, az alábbi területeken kérheti segítségünket.

Festés
Villanyszerelés

részletek -->

Csatornakamerázás
Ügyvéd/ingatlanátírás

részletek -->

Finanszírozás/CSOK

részletek -->

Biztosítás

részletek -->

Scroll to top